Logg inn

Story i NYC

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg er radioforteller med et ukentlig program om et begrenset tema: alternativ musikk fra åttitallet. Etter tre år på lufta kjente jeg at jeg hadde behov for inspirasjon og påfyll for å bli bedre i stand til å utvikle form og innhold i dette enmannsprosjektet. Tallrike anbefalinger, ikke minst her på STUPs nettside, fikk meg til å tenke at McKees Story-kurs kunne være tingen.

Hva gjør dette relevant for deg?

I programmene mine prøver jeg å fortelle en sammenhengende historie ved hjelp av musikk og 10-11 korte studiostikk. McKee-kursets vektlegging av struktur og dramaturgi har gitt meg nye og nyttige verktøy som jeg bruker ukentlig - uten at jeg egentlig tenker over det. De grunnleggende prinsippene kjente jeg nok til fra før. Men når man får det presentert i full bredde i løpet av tre intense dager, setter det seg i ryggmargen og blir lettere tilgjengelig i det daglige arbeidet.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

McKee er underholdende, kunnskapsrik og pompøs i akkurat passe blanding. Han har holdt dette kurset siden åttitallet, og essensen i det han lærer bort finner du i Story-boka hans. Men som historieforteller/foreleser er han i en klasse for seg, og hele kurset er en oppvisning i struktur og dramaturgi i seg selv - og en god demonstrasjon av at den som virkelig vil lære bort eller formidle noe også må være villig til å være helt skamløst underholdende. Hele tiden!

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

McKee begynner å bli en eldre herre, og noen ganger underveis mistet han tråden. Så mitt beste tips er å komme seg avgårde på Story-kurs mens mannen fortsatt er i god vigør. Som alle andre anbefaler jeg også å få nok søvn, å ta med vann og snacks og å finne et hotell i nærheten. Sjekk også ut lista jeg ha lagt ved som link over de filmene han refererer oftest til, og se så mange du rekker på forhånd. Lista finner du også i Story-boka, som det kan være greit å ha lest helt eller delvis før du pakker kofferten.

Studiested: https://mckeestory.com/