Logg inn

Gatefotografi i Villajoyosa

Beskriv prosjektet ditt.

Dette femdagerskurset i Villajoysa noen mil nord for Alicante i Spania skulle være et kurs i hvordan bli bedre på ting jeg som journalist må trene mere på - hvordan bruke tid og teknikk til å følge intervjuobjektene slik at bilder ikke bare blir en greie man gjør til slutt før man sier takk for intervjuet. Tenkte jeg- Kursleder Otto von Münchow ville at jeg i stedet skulle ta ett steg tilbake, bruke tid og se om jeg kunne nærme meg situasjoner som kunne fotograferes uten at jeg hadde yrkeshatten på hodet. Fordi å gå tett innpå intervjuobejektene er noe jeg gjør hele tiden - nå burde jeg utfordres på å nærme meg folk og situasjoner uten å være på jobb - og så ta med denne treningen og erfaringen tilbake til jobbsituasjoner. Så abstrakt, så utfordrende.

Hva gjør dette relevant for deg?

Den nye tenkningen utfordret meg på tidsbruk, hvordan møte mennesker og hvordan invitere meg selv inn i situasjoner der jeg ikke lenger var journalist, men en som ville ta bilder først og fremst.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

De fem dagene ga meg nye måter å tenke bilder på, og ikke minst hvordan være tilstede uten at jeg nødvendigvis var journalist med et konkret oppdrag, en konkret bestilling. Evalueringen av bildene fra de ni andre kursdeltakerne var også svært relevant. Alle ble også utfordret ut fra sitt nivå og sine mål med kurset. Vi hadde teori 9-13 hver dag, deretter ut i gatene, hjem til folk... Dedikert kursleder og ivrige kursdeltakere ga også gode råd rundt bruk av Lightrrom og Photoshop.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Kursert ga ny tilnærming og nye tanker rundt hvordan jeg kan ta bilder. Det var en inspirerende uke, og nyttig å kunne jobbe med dette konsentrert borte fra egen hverdag.