Logg inn

HRM på Handelshøyskolen BI

HRM på Handelshøyskolen BI
HRM på Handelshøyskolen BI
  • HRM på Handelshøyskolen BI

Beskriv prosjektet ditt.

Masterprogram innunder Executive Master of Management på BI. 30 studiepoeng. Inngår som en tredjedel av en fullverdig MOM-grad. Jeg har tidligere fullført graden og gått Flermedial ledelse, Strategisk ledelse, og Personal- og arbeidsjus. Dette ble dermed et tilleggsprogram, fordi jeg hadde behov for denne typen påfyll i forbindelse med et kommende jobbskifte.

Hva gjør dette relevant for deg?

Kunnskap om HR, ledelse, organisasjon, motivasjon og belønning er viktigere enn noen sinne. Her undervises det i hva som virker og ikke virker, og hva som er faktabasert kunnskap og hva som er synsing og myter. I min jobb og mine jobb-bevegelser er dette sentrale spørsmål, som helt sikkert bør være like sentrale for svært mange andre i leder- og mellomlederstillinger. Ikke bare dersom de arbeider innenfor HR, men spesielt dersom de gjør det.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Kurset gir mye god og "ny" innsikt i de fleste saksfelt innenfor HR-området. Innsiktene er evidensbaserte, bygget på store metaundersøkelser som feier til side mange tilvendte forestillinger. Man blir utfordret på flere ting man trodde man visste. Det er det positive. En negativ del er den svært tunge vektleggelsen på kvantitativ metode og statistikk. Dette handler om statistikk og kvantitativ metode, og er du ukjent med korrelasjonsberegninger, matematikk og statistikk, vil du få en bratt læringskurve. Kurslederne er svorne tilhengere av dette, dvs. hvis ting ikke kan måles, finnes de ikke.

Prosjektoppgaven MÅ inn i samme mønster. Du skal jobbe kvantitativt, ha en stor base av respondenter (sjekk med arbeidsgiver om du får lov til å bruke alle-ansatte-mailgruppen) og ideen din og spørsmålene dine skal godkjennes av kursholderne. Det er ikke alltid det de vil matcher det du tror arbeidsgiveren din har bruk for, men du er avhengig av godkjennelse fra BIs folk. Føler du at dette kan bli vanskelig, vurdér om du skal gå kurset. Er du i tillegg ukjent/ustø mht. statistikk, vurdér ekstra nøye. På BI er HR det samme som kvantitative målinger og matte. Derfor hadde jeg utbytte av noe, og ikke så mye utbytte av andre ting. Og jeg hadde nok ikke meldt meg på dette kurset dersom jeg hadde visst hvordan det var. BIs nettsider er ikke tydelig på hva som egentlig venter studentene, og mange studenter klaget på dette underveis.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Se det som står over. Viktig å være klar over. Hvis aktuelt for noen kan jeg oversende programmet for de fem samlingene, slik at det kan vurderes nærmere. Hvis du velger å gå HRM, ta kontakt med skolen før sommerferien. Da kan du få pensumlisten og har mulighet til å lese litt på forhånd. Boken til Dysvik/Kuvaas er svært, svært sentral. Den er på norsk, ikke veldig tykk, og kan fint leses gjennom sommeren. Da er utgangspunktet mye, mye bedre, siden du kommer på innsiden av tenkemåten deres.

Studiested: https://www.bi.no/studier-og-kurs/masterstudier/executive-master-of-management/?gclid=EAIaIQobChMI24r-n8Gg2gIVD4myCh0HfAcLEAAYASAAEgI-LvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CLiG6KTBoNoCFYeDmgodhAcFTw