Logg inn

Avansert fortellerteknikk, TV-kurs i Texas

Offisielt lagbilde, tatt på campus til Texas State University i San Marcos
Offisielt lagbilde, tatt på campus til Texas State University i San Marcos
  • Offisielt lagbilde, tatt på campus til Texas State University i San Marcos
  • Jon Fryer (NBC, LA), Ted Land (King 5, Seattle), Ama Arthur-Asmah (9 News, Denver) og Steve Sweitzer (kursleder)
  • Ted Land forteller om opplevelsene fra masseskytingen i Orlando.
  • Fra foredrag
  • Fra første dag

Beskriv prosjektet ditt.

Advanced Storytelling Workshop i San Marcos, Texas samler journalister og fotojournalister fra hele USA til en intensiv uke med teoretisk og praktisk jobbing innen visuell historiefortelling.

Workshopen organiseres av NPPA (National Press Photographers Association)og er primært rettet mot TV-bransjen. Vertskap er Texas State University i San Marcos. Workshoper ledes av erfarne reportere og fotojournalister som hentes inn fra hele USA.

Det er ligger mye prestisje i det å bli valgt ut til å være med i The Faculty, som er benevnelsen som brukes om kursholderne i regi NPPA. I løpet av uken ble også temaer knyttet til sikkerhet og psykiske ettervirkninger etter alvorlige nyhetshendelser tatt opp, med fokus på de mange masseskytingene som har funnet sted i USA gjennom årene. En av kursholderne var selv på samme hotell som skytteren i Las Vegas i 2017, og kunne detaljer gå gjennom hvordan han og teamet i NBC jobbet underveis og i etterkant av det som ble USAs verste massakre begått av en enkeltperson.

Hva gjør dette relevant for deg?

Kurset gir deg først og fremst muligheten til å utvikle ditt visuelle bildespråk og fortellerteknikk innen TV/video. Fokus hele veien er på hvordan du best mulig kan fortelle historier levende bilder, lyd og voiceover/tekst. Det brukes hele tida konkrete ek.empler fra kursledernes eget arbeid-

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg opplevde workshopen som svært lærerik, og har allerede under kurset fikk jeg tatt i bruk mye av kunnskapen i og med at jeg måtte lage egne reportasjer underveis. Generelt opplevde jeg at det faglige nivået lå svært høyt ikke bare hos kurslederne, men også hos deltakerne. Det å lære av og holde kontakten med så dyktige folk også videre framover opplever jeg som et kjempepluss. Vi oppfordres til å holde kontakten både med kursledere og deltakere, og vi blir alle inkludert i på en felles nettside der vi kan gå tilbake for å studere alle reportasjene som ble vist som eksempler og produsert underveis i kurset. Eneste minuset med kurset er at det ble satt av litt lite tid til det praktiske arbeidet. Det var en utfordring å få landet avtaler for å lage reportasjer, men samtidig var det også en del av workshoper og utfordre seg selv og jobbe effektiv.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Har du lite erfaring fra TV eller video fra før så vil jeg anbefale NPPA News Video Workshop i Oklahoma først. Også her er det faglig svært høyt nivå, men slikt opplæringen er lagt opp fungerer den som del 1, mens workshoper i San Marcos er del 2. Har du jobbet mye med TV fra før så er det bare å dra rett til Texas. Enten du kaller deg selv TV-reporter, fotograf, videojournalist eller multimediajournalist vil du ha stort utbytte av å delta på denne workshopen.

Studiested: https://nppa.org/training/advanced-storytelling-workshop