Logg inn

Språkkurs i Portugal

  • Universitetet ligger rundt 20 minutter unna sentrum.
  • Studiestart for portugiserne er i september.
  • Lekselesing i parken.
  • Lisboa har et rikt kulturtilbud, blant annet en fadofestival.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg studerte ved Universidade de Lisboa i hele september 2017. Universitetet tilbyr sommerkurs i portugisisk språk på ulike nivåer, fire timer hver dag i enten juli, august eller september. Etter bestått kurs får du et diplom som viser oppnådde ferdigheter i tråd med det felles europeiske rammeverket for språk.

Hva gjør dette relevant for deg?

Portugisisk snakkes i flere land som er relevante for norske journalister. Målet med dette kurset var først og fremst å bli bedre muntlig for på sikt å kunne bruke portugisisk som arbeidsspråk. Gjennom en skriftlig og muntlig test første dagen blir du plassert på riktig nivå. Jeg havnet på mellomnivå (B1) fordi jeg kunne spansk og en del skriftlig portugisisk fra før. I løpet av kurset løsnet det også muntlig, og jeg klarte å føre lengre samtaler.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Dette er et intensivt kurs som krever en del av studentene. Et helt språknivå skal gjøres unna på fire uker. Det er oppgaveinnleveringer, muntlige framføringer, midtveiseksamen og både skriftlig og muntlig avsluttende eksamen. Men du får mye igjen for strevet. Undervisningen er variert og timene lærerike, selv om det kan være vanskelig å holde oversikten med mange løse ark med tekster og oppgaver. Det er ingen lærebøker. Jeg ble bedre i muntlig portugisisk mye takket være et undervisningsopplegg som la stor vekt på å bruke språket. Klassene er små – i min var vi ti stykker fra nesten like mange land. Det var en stor fordel at vi bare snakket portugisisk sammen også utenfor timene. Dessuten hjalp det at jeg ble kjent med noen portugisere som jeg kunne snakke med. Etter lunsj er det lekser og tid til å bruke språket i byen. Universitetet arrangerer også utflukter til alt fra museer til vingårder, og omvisningene foregår alltid på portugisisk.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Jeg anbefaler absolutt kurset til den som vil gjøre en innsats for å lære seg portugisisk. Du kan benytte deg av universitetets tilbud om innlosjering hos portugisere for å være sikker på at du har noen å øve språk sammen med.

Studiested: http://www.iclp.letras.ulisboa.pt/Paginas/En/cv18_en.html