Logg inn

Studietur til New York

Panel diskuterer fremtiden til AR (Augmented Reality).
Panel diskuterer fremtiden til AR (Augmented Reality).
  • Panel diskuterer fremtiden til AR (Augmented Reality).
  • Billetten til The Late Show.
  • Dekoren i studio.
  • Diskusjon om bruk av musikk i film.
  • Subjektene i dokumentaren
  • Filmskaper Alexandre Rockwell og skuespiller Steve Buscemi.
  • Gallapremiere på sesong av Westworld.
  • Robert McKee snakker om karakterer under kurs.

Beskriv prosjektet ditt.

Fra 10. til 27. april, var eg i New York for å ta et kurs i historiefortelling med Robert McKee, være tilstede under innspillingen av The Late Show med Stephen Colbert og være delegat på Tribeca Filmfestival. Kurset til Robert McKee handler om dramaturgi på film, og på filmfestivalen såg eg nærmere 20 filmer kor eg fikk brukt det eg hadde lært på kurset i analyse av filmene eg såg.

Hva gjør dette relevant for deg?

Når det gjelder McKee-kurset og Tribeca, var fokuset mitt historiefortelling. og dramaturgi. Dette er ting eg sjølv må forholde meg til siden eg lager min egen serie kor dette er nøkkelen til om programmene mine fungerer. I serien min bruker eg mykje humor, og Stephen Colbert er for meg den morsomste programlederen på TV. Så, her handlet det mest om en mulighet til å kunne se han live, og kordan han fungerer og leverer under innspillingen av programmet sitt.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Kurset til Robert McKee er veldig nyttig om en jobber med historiefortelling, uansett medium. Her lærer du en del verktøy som du kan bruke sjølv. Kurset går over tre lange dager, og er veldig intenst, så det er viktig å være opplagt. De eneste litt negative sidene, er at det ikkje åpner for en dialog mellom McKee og deltakerne; han står på en scene og prater 11 timer hver dag. Og tidvis er han i overkant bastant på kordan han meiner ting bør være.

Når det gjelder innspillingen av The Late Show, så var eg bare tilstede som vanlig publikummer. Og det var jo fascinerende å se kor proff innspillingen var, sammenlignet med lignende innspillinger eg har vært på i Norge. Eg skulle gjerne vært tilstede meir bak kulissene, men det klarte eg ikkje ordne. Tribeca Filmfestival er veldig gode på uavhengige filmproduksjoner, enten det er spillefilm eller dokumentar. Filmene vises fleire ganger, og etter kver filmvisning, er det alltid en representant fra filmen tilstede for Q & A. Men det skal sies at det var litt varierende kvalitet på filmene som blei vist. Dei beste var veldig bra, men det var óg en del som var middelmådige.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Robert McKee-kurset anbefales for alle som ikkje har tatt det! Men det er ganske dyrt kurs, og du må reise et stykke for å ta det. Når det gjelder å være tilstede på innspillingen av TV-show, så er billettene gratis og eg fikk tak i dei på første forsøk. Her gjelder det bare å være tidlig ute. Om du tenker dra på Tribeca, gjelder det også være tidlig ute. Om du kjøpe det dyreste passet som gir deg tilgang til det aller meste, så er det stor prisforskjell før og etter nyttår. Og sjølv med det dyreste passet, er det lurt å være tidlig ute på visningene. Passet gir en forrang, men om du dukker opp rett før visningen, kan du oppleve at salen er full og du ikkje slipper inn.

Studiested: https://mckeestory.com/