Logg inn

Gatefotografering i Villajoyosa

Fiskerisjefen suger på en svær sigar i skyggen.
Fiskerisjefen suger på en svær sigar i skyggen.
  • Fiskerisjefen suger på en svær sigar i skyggen.
  • Se her - dagens flotte fangst!
  • Stille garnbøting i le for sol og støy.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg ønsket å få et løft innen foto og var så heldig å få plass på Fotografisk workshop i Spania, 4. – 10. mai. I mitt yrke jobber jeg mye reportasjefoto, og følte behov for å komme ut av mine egne begrensninger og tankesett. Dette ble innfridd fra dag en. Jeg ble på alle måter utfordret. Både med å se motiv og farger, og ikke minst å være hundre prosent tilstede i fotojobben. At man tenkte seg mer som kunstner enn reportasjefotograf, synes jeg var veldig lærerikt og interessant. Å ta gode fotografier tar tid, både i møte med mennesker, få tillit og å være mentalt tilstede - uten å haste videre til neste jobb. I og med at jeg jobber mye mot maritim næring, hadde jeg et dragsug mot den fargerike fiskeflåten og fiskerimiljøet i Villajoyosa.

Hva gjør dette relevant for deg?

Å kunne levere bedre bilder, som fenger leseren, er veldig motiverende. Dessuten fikk jeg lyst til å ta ennå mer bilder - og å bli ennå bedre!

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Med ti deltagere var vi en veldig flott og passe stor gruppe. Hver formiddag gikk vi gjennom gårsdagens fotojobb, med ris og ros. Hva fungerer - hva fungerer ikke? Hver ettermiddag gikk vi ut for å fotografere etter selvbestemt prosjekt og i samarbeid med kursleder. Som bonus fikk vi også innføring i Lightroom, og kveldene ble gjerne brukt til bilderedigering. Kursleder Otto von Münchow pushet meg til å tørre og ta nye steg. Det ga resultater og er absolutt å anbefale for alle som har lyst til å strekke seg faglig.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

I en hektisk hverdag er det flott å kunne få mulighet til å konsentrere seg kun om en ting - i dette tilfelle foto. Dette ble en en inspirasjonsuke som har gitt meg nytt løft.