Logg inn

Spansk i Madrid

Gate i bydelen Lavapies, i Madrid sentrum.
Gate i bydelen Lavapies, i Madrid sentrum.
  • Gate i bydelen Lavapies, i Madrid sentrum.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg ønsket å lære spansk og dro til Madrid, både fordi jeg ville bo i en storby og fordi de ikke er så gode i engelsk, så det blir lettere å praktisere på fritiden. Valget falt på en skole der jeg kunne kombinere ulike intensivkurs og privattimer.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg tok noen uker spansk på universitetet i Havanna for 17 år siden. Mye var dessverre glemt. Med dette kurset har jeg lært å snakke litt og kan bruke det til enkle ting i jobb. En måned tar deg ikke langt, men det gir deg basics og gjør det lettere å praktisere slik at man kan bli enda flinkere. Jeg har møtt en colombiansk dame i Oslo som vil lære norsk, så utvekslingen er i gang.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Undervisningen foregikk på språkskolen AIL Madrid etter anbefaling fra en kollega i NRK. Lærerne var dyktige og de tilbød også privatundervisning. Jeg tok et intensivkurs, fem timer per dag i fire uker. I tillegg tok jeg timer alene med privatlærer. Det siste var veldig effektivt for å praktisere og repetere en del av det vi gjorde i timene. Timene var lagt opp til både grammatikk og samtale. Skolen har sine egne bøker og har delt opp vanskelighetsgraden i seks nivåer. Før du begynner tar du en test som avgjør ditt nivå, dette er de veldig åpne for å justere underveis. I tillegg hadde skolen guidede turer hver ettermiddag på spansk. Etter hvert som jeg lærte mer språk ble det lettere å henge med og det var nyttig og sosialt. Jeg har ikke så mye å utsette på kurset annet enn at lokalene er litt trange og det var dårlig internettforbindelse til tider, men det tror jeg de ordnet opp i.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Madrid er en stor og liten by på en gang. Jeg bodde i den multikulturelle bydelen Lavapies og brukte 40 min å gå til skolen som er i en helt annen kant av byen. Altså er det ikke de store avstandene sentralt. Folk snakker som sagt ikke så godt engelsk så det er lett å praktisere.

Studiested: https://www.ailmadrid.com/en/1/1/home