Logg inn

En ukes intensivt skrivekurs

Beskriv prosjektet ditt.

Skrivekurset fant sted på Il Convento i Umbria, Italia. Merete Morken Andersen har lang erfaring som redaktør, konsulent, forfatter og skrivelærer. Det var to skriveøkter, en undervisningsøkt og en gruppeøvelse hver dag. I tillegg kom individuell veiledning.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg har primært arbeidet med visuell formidling i media, og utvider nå til å skrive stadig mer. Selv om jeg skriver jevnlig i dagspressen, arbeider med grafikk i NTB og skriver en bok på Aschehoug forlag med god redaktørstøtte, mangler jeg et forum der jeg kan utvikle meg som skrivende og få tilbakemeldinger også på kortere formater. Jeg ønsket å heve nivået på ferdige tekster, arbeide med tilbakemeldinger. Sist men ikke minst ville jeg utvikle og utforske mulighetene som ligger i å kombinere rettsjournalistikk med rettstegning, som jeg allerede behersker.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Opplegget er stramt, samtidig som en kan tilpasse det til egne prosjekter. Instruktøren er svært engasjert, og legger til rette for alle underveis. Jeg fikk veldig mye ut av det. Særlig var det nyttig med tilbakemeldinger fra andre. Dette var jo primært ikke et kurs for pressefolk, og det var veldig givende å ha rolige samtaler med folk som ikke var vant til å arbeide med kriminalitet og rettsvesen og de reaksjonene de hadde på sakene jeg skrev. Det kunne vært et minus at folk på kurset holdt på med svært forskjellige ting. Noen hadde romanprosjekter, andre drev med skriving som terapi mens jeg skriver humor, satire og journalistikk. Det kunne vært vanskelig, men det var i grunn givende.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Dette kurset blir gjort om til to forskjellige kurs: Ett for fagskriving om høsten, og ett for skriving og personlig utvikling til høsten. Det kan nok hende at høstkurset passer best for journalister. Jeg anbefaler å ta kurset hvis man har lyst til å utvikle skrivingen sin til et høyere kvalitetsnivå. En kan legge merke til uvaner som skal lukes ut, og gode vaner som skal dyrkes videre. Det er også et godt sted til å leke med ideer og få tilbakemelding fra andre.