Logg inn

Spanskkurs i Cadiz

Beskriv prosjektet ditt.

Mitt prosjekt var å ta et intensivkurs i spansk over fire uker i Cadiz i Andalusia ved K2 International Escuela de Espanol. Jeg var i praksis å regne som en nybegynner ved kursets start. Grunnen til at jeg ønsket å begynne å lære meg spansk var at jeg ville kunne orientere med i et bredere utvalg av internasjonale medier i min jakt på saker.

Hva gjør dette relevant for deg?

I min daglige jobb i Ekko NRK P2 har vi stor frihet til å lage saker uavhengig av det vanlige nyhetsbilde. Det å kunne fange opp debatter som foregår i den spansktalende delen av verden kan derfor være svært produktivt for meg.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Dette var ikke et klart definert opplegg med en klasse jeg fulgte i disse fire ukene. I min første uke ble det tilfeldigvis slik at jeg hadde privatundervisning med en lærer, noe som var helt ideelt. I den andre uken to var vi to elever, uke tre og fire var vi fire elever. Dette førte til at opplegget og nivået i klassen varierte mye i løpet av studieløpet. Dette fungerte overraskende nok helt fint, jeg opplevde lærerne som dyktig til å tilpasse nivået og oppgavene til mitt ferdighetsnivå. Cadiz er ikke bare en helt usedvanlig vakker by, det er også en by der folk snakker dårlige engelsk. Dette gjorde byen til et flott sted å prøve seg fram med stotrende spansk på restauranter og lignende. Å påstå at jeg etter fire uker på skolebenken behersker spansk er selvsagt bare tull, men jeg synes jeg kom godt i gang og fikk en god forståelse av grammatikken, noe som vil være svært nyttig i videre egenstudier.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Begynn litt før du drar: Ta et spanskkurs, hør på podcaster som Discover Spanish eller bruk Duolingo. Du vil få mye bedre utbytte av tilgangen på en lærer hvis du kan noen ord før du starter.

Studiested: https://www.k2internacional.com/