Logg inn

Fransk i Bordeaux

Bordets gleder er en tilleggsverdi når man befinner seg i Bordeaux
Bordets gleder er en tilleggsverdi når man befinner seg i Bordeaux
  • Bordets gleder er en tilleggsverdi når man befinner seg i Bordeaux
  • France Langue har elever fra hele verden
  • Skolens utflukter gikk blant annet til vinområdene. Her fra St. Emilion
  • Bordeaux ligger vakkert til ved elva Garonne

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg deltok på et intensivkurs i fransk på studiestedet France Langue i Bordeaux. Man kan selv velge lengde på kurset, for min del gikk det over tre uker. Skolen har studietilbud også i flere andre byer i Frankrike. Før studiestart avla jeg både skriftlig og muntlig prøve og ble plassert i klasse ut fra ferdigheter. Den gamle gymnasfransken holdt heldigvis til å unngå laveste nivå! Undervisningsopplegget var basert på mye hjemmearbeid. Skriftlige arbeid skulle leveres inn og muntlige øvelser drilles, så dagene besto av langt flere studietimer enn de som foregikk i klasserommet.

Hva gjør dette relevant for deg?

Som all round- journalist har jeg fra tid til annen opplevd å komme i situasjoner der det er nyttig å beherske språk. Fransk er relevant i så måte. Jeg tror dessuten det er svært viktig når man begynner å nå skjels år og alder å lære noe nytt, uansett hva. Å utfordre seg selv ved å kaste seg ut i det ukjente, har overføringsverdi for livet for øvrig. Det gir mestring og energi som en får utbytte av i jobben videre.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Kurset var både krevende og givende. Vi hadde en svært god lærer som ikke ga ved dørene, og som forlangte full konsentrasjon og innsats. Jeg lærte mer fransk på disse ukene enn jeg hadde forventet. Det å møte andre studenter fra hele verden var også en hyggelig bonus. Skolen arrangerte ekskursjoner til ulike steder i regionen der all kommunikasjon foregikk på fransk. Dette var nyttig og utfordrende. Det å leve i en fransk storby over såpass lang tid og prøve å praktisere språket mest mulig, var en intens og god opplevelse som jeg kan anbefale til andre.

Studiested: http://www.france-langue.fr/ville/bordeaux-2