Logg inn

Fotokurs i West Sussex i England

West Dean College, et tidligere fornemt engelsk herskapshus
West Dean College, et tidligere fornemt engelsk herskapshus
  • West Dean College, et tidligere fornemt engelsk herskapshus
  • Fotopraksis på Goodwood horserace
  • Et portrett av en som kanskje minnes sitt liv som gartner
  • West Dean College er omgitt av åser med beitende sauer
  • Tidlig morgen i fjæra
  • Landscape of hydrangea

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg søkte om to opphold og to ukeskurs i Sør-England på West Dean College. Det er et undervisningssted for Fine Art-studier der de både tilbyr lengre studier som gir studiepoeng og mange forskjellige korte kurs, bl.a. innen fotografering. Jeg valgte to fotokurs med samme lærer, -Jacqui Hurst. Det ene kurset var på våren og det siste i månedsskiftet juli/august. Kursene er beskrevet slik: “Exploring different ways of composing images, experimenting with different aperture setting and shutter speeds to capture the essence of an event, create a sense of place and portray a person’s characteristics. The emphasis is about looking, experimenting with different camera settings and making the most of the available light”. Det ble tatt inn maks 8 elever på hver av kursene, og det var lagt opp til gode muligheter for individuell oppfølging.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg elsker å ta bilder, men hadde behov for å gjenerobre og utvikle mine kunnskaper om stills-fotografering og særlig bruk av mitt DSLR-kamera. Dessuten ville jeg finne ut litt mer om hva som er mine styrker og svakheter innen fotografering. Jeg har på jobben nå fått ansvar for produksjon av videoer for sosiale medier, og da er det svært viktig å kunne ta gode stills. På kursene ble det brukt programmet Lightroom til all redigering av bildene vi tok. Da fikk vi samtidig litt opplæring underveis i dette programmet, noe som passet meg godt siden jeg allerede har Lightroom installert på min laptop og skal bruke det på jobb med stills.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Kursene innfridde mine forventninger, vi gjennomgikk mange typer fotografering, og vi lærte mye om eksponering og lys. Jeg var veldig fornøyd med at det var god mulighet for individuell oppfølging, noe jeg fikk. Det var ganske mye program og lange dager, lite lediggang og fritid, men det var helt ok. Jeg opplevde hele kurset og oppholdet som inspirerende og morsomt. Stedet hvor kurset ble holdt var et flott sted å være, et herskapelig, gammelt engelsk herresete midt i en stor hage og omgitt av åser der sauer gikk og beitet, så det var ingen mangel på vakre fotomotiv rett i nærheten. Det var fint miljø og hyggelig fellesskap med de andre elevene på fotokurset. For meg passet det godt å gjennomføre kursene på sommeren, men dessverre er det bare på sommeren at de tilbyr ukelange kurs. Resten av året er det bare 3-4 dagers fotokurs på dette stedet. Men tilbudet i ulike emner innen fotografering er stort, og det er ganske rimelig å reise hit fra Norge, så det går an å dele opp i flere reiser.

Studiested: https://www.westdean.org.uk/study/short-courses/courses?type=short&category=Photography%2C+film+and+animation