Logg inn

Spansk i Dominikanske Republikk

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg gikk på fire ukers spanskkurs i den Dominikanske Republikk i juni og juli 2018. Jeg startet med absolutt blanke ark, på nybegynnerkurs, på Goethe Institutt i Sosua, på nordkysten av øya. Jeg var påmeldt klasseundervisning, fire timer hver dag, men på grunn av lavsesong og få elever var vi maks tre elever. To av ukene var jeg faktisk alene med lærer, og fikk med det veldig god oppfølging og godt utbytte av kurset. Jeg gikk fra null til å kunne småprate greit på spansk i løpet av de fire ukene.

Hva gjør dette relevant for deg?

Man kommer tettere på folk om man kan kommunisere på deres eget språk, og man får mer ut av kildene. Jeg intervjuer på tysk og engelsk, og har lenge hatt lyst til å beherske det også på spansk. Det er litt lengre fram å kunne gjennomføre et litt avansert intervju, men kurset har i alle fall gitt meg muligheten til å kommunisere litt med folk, og kanskje klare meg uten tolk neste gang jeg er på jobb i et spansktalende land.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg var heldig og fikk veldig god oppfølging siden jeg var der i lavsesong. Fikk godt utbytte av kurset. Skolen er liten og koselig, og man blir godt kjent med folkene. Veldig god organisering av tilbud på fritiden, om man ønsker det.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Dominikanske Republikk er virkelig et besøk verdt, øya er stor og har mye å by på for den som vil ha opplevelser i tillegg til å lære spansk. Og så er levekostnadene lave, i motsetning til Karibien forøvrig.

Studiested: https://iic-spanish.com/en/