Logg inn

Tre språk-uker i Antibes!

Og her er skolen, kalt le Chateau. Helt OK sted å være.
Og her er skolen, kalt le Chateau. Helt OK sted å være.
  • Og her er skolen, kalt le Chateau. Helt OK sted å være.
  • Her er mine medelever under en quiz der læreren (damen i midten) fikk et hint om hva svaret var.
  • Mine medelever, uten masker.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg har gjennomført et tre ukers språkkurs i fransk i vakre Antibes, midt mellom Nice og Cannes. Centre International d'Antibes, CIA, er en anerkjent skole som følger internasjonal språkklassifisering som går fra A0(null) til C2. Havner du på C2, snakker du som en innfødt. På A0 er språket helt nytt for deg. Etter en dags test, - muntlig og skriftlig, - ble vi plassert på riktig nivå. Med min gamle gymnasfransk begynte jeg helt nede på A1. Men etter tre uker vaket jeg mellom A2 og B1. Deilig å kjenne fremgang. Utrolig hyggelig for en voksen mann å sitte på skolebenken igjen! Herlig også å bli kjent med nye mennesker som alle var motivert for å få mest mulig ut av ukene. Vi var 11 i klasserommet, - fra ti forskjellige nasjoner, - og etterhvert ble vi så godt kjent at oppholdet ble meget hyggelig sosialt. Opprinnelig skulle jeg kombinert franskkurset med et kurs i oljemaling, men uvisst av hvilken grunn ble malerkurset avlyst, kort tid før avreise. Jeg valgte likevel å ta språkkurset alene, og er i dag meget fornøyd med det valget.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg snakker et anstendig engelsk, et brukbart tysk og et mindre brukbart fransk. Til daglig, i arbeidet mitt i NRK Forbukerinspektørene, bruker jeg lite fremmedspråk. Men jeg leser og holder meg rimelig oppdatert gjennom å lese utenlandsk presse og litteratur, pluss film og TV. Og fransken min har vært på et gjenglemt gymnasnivå. Jeg tok dette kurset rett og slett for å gjøre meg bedre i stand til å følge med på fransk kultur, både skriftlig og muntlig, - og for å komme på et høyere fransknivå.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg vil kalle hele dette prosjektet en stor suksess. Ganske krevende å konsentrere seg på en ny måte, - for det må man for å henge med i språksvingene, - men veldig moro. Jeg hadde 3 1/2 time undervisning daglig, men kunne supplert med ekstratimer hver dag. Men det var mer enn nok med grunnkurset.

Studiested: https://www.cia-france.com/