Logg inn

Spansk i Mexico

Lunsj med noen av de andre spansk-gruppene.
Lunsj med noen av de andre spansk-gruppene.
  • Lunsj med noen av de andre spansk-gruppene.
  • Undervisning ved stambordet på Ah Kakao Café - med lærer Maria.
  • Dagens største dorado.
  • Ruinsafari i Tulum.
  • Hvem finner først en boniato? Handletur med innlagt lagkonkurranse.

Beskriv prosjektet ditt.

Vi har lagt bak oss tre givende uker med språkkurs i Playa del Carmen. Begge hadde spanskkunnskaper fra før, men vi hadde behov for mer praksis, større vokabular og ikke minst, å jobbe med flere tider av verbet. Derfor bestilte vi en egen lærer bare til oss, slik at undervisningen kunne spisses inn mot våre behov. Det fungerte godt.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Det finnes flere språkskoler i Playa del Carmen. Vi valgte, litt på magefølelsen, å gå for Taan Spanish School. Denne skolen skiller seg litt ut fra mengden ved at den ikke har egne lokaler for undervisning. Den legger undervisningen til kafeer og ulike steder i byen og fokuserer på små grupper og privat undervisning. Vi var på forhånd spente på om manglende klasserom kunne føre til at det ble vanskelig å jobbe konsentrert om undervisningen, men selv om det noen ganger kunne være litt støyete og mange potensielle uromomenter, følte vi likevel at vi fikk jobbet godt med både grammatikk og vokabular. Og vår stamkafé ble etter hvert et like godt hjem som noe klasserom.

Vår lærer, Maria, viste seg å være en dame med sterke politiske meninger og et levende engasjement for Mexico. Hun sørget for at vi ikke bare lærte mye språk, men at vi også lærte mye om landet vi besøkte. Til tider ble vi slått sammen med andre elever i noen timer, slik at undervisningen ble mer variert og slik at vi også fikk praktisert med folk på noenlunde tilsvarende nivå. Fint å bli kjent med folk fra store deler av verden, både unge og eldre. Enkelte timer og dager av undervisningen ble også gjennomført på tur, slik at vi kunne bruke språket i praktiske situasjoner. Vi handlet matvarer og lagde mat sammen med andre studenter og med læreren. På spansk. Vi var på fotballkamp og på pub. På spansk. Vi dro på utflukter, besøkte Mayaruiner og lekte leker. På spansk.

Vi hadde 20 undervisningstimer per uke. Disse valgte vi å ta i løpet av fire dager, slik at vi fikk en ekstra dag i forbindelse med helgene til å være turister. Da reiste vi rundt i området, fikk sett mye og fikk samtidig anledning til å øve på språklige ting vi jobbet med i timene. Alt i alt et veldig nyttig og lærerikt kurs. Vi forelsket oss ikke i byen Playa del Carmen, men den fungerte fint som kurssted.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Taan Spanish School var særdeles fleksibel, og tilrettela for våre behov på en utmerket måte. Kan anbefales.

Studiested: https://www.taanspanish.com/