Logg inn

Fotokurs i Villajoyosa

Christiane Jordheim Larsen
Christiane Jordheim Larsen
  • Christiane Jordheim Larsen
  • Trivelig landsby fotografert i soloppgang.
  • Øvelse nummer én: Fryse vanndråper.
  • Her lærer jeg å bli venn med kameraet mens vi i gruppa tar portretter av hverandre.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg ønsket å lære meg grunnleggende fototeknikk og fotografering, og Grande fotos kurs i Villajoyosa i Spania tar for seg nettopp dette. Kurset går over fem dager, og kombinerer teoretisk kursing med praksis i inspirerende omgivelser. Kurset gir opplæring og trening i hvordan du kan bruke kameraets blenderåpning og lukkertid for å oppnå ulike effekter. Man får en del opplæring i hvordan man skal forholde seg til døgnets ulike lysforhold, og det settes av en hel dag til både portrettfotografering og landskapsfotografering.

Hva gjør dette relevant for deg?

Som journalist må man innimellom ta bilder selv, og hittil har jeg brukt automat-knappen og håpet på det beste. Nå kan jeg med større selvtillit ta med meg kameraet ut av huset. Opplæring i motiv og lys kan også overføres til mobilfotografering, som det blir mer av når oppdrag i større grad dokumenteres og deles på sosiale medier.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

For meg var kurset optimalt. Kurset ledes av to dyktige fotografer som følger deg opp underveis og gir tilbakemelding på resultatet. Siden man reiser bort har men hele dager til rådighet, og god tid til å bruke kameraet. Kurset kombinerer selvstendig arbeid og gruppearbeid, slik at det også blir en hyggelig sosial opplevelse. Villajoyosa er en by som det virkelig er en glede å fotografere i, og man får også portrettere en profesjonell modell. Jeg kan ikke peke på noen minus ved kurset. Deltakerne har ulike forhåndskunnskaper, men det veies opp ved tilpasset opplæring.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Tenk gjennom hvilke forhåndskunnskaper du har. Ulike kurs starter på ulikt nivå.

Studiested: http://grandefoto.no/