Logg inn

Engelskkurs på Malta

  • Her er klassa mi den andre uka. Med elever fra Tyskland, Sveits, Colombia og Mexico.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg hadde behov for å friske opp mine engelskkunnskaper og søkte derfor om å få delta på et to ukers språkkurs på Malta. Jeg valgte et 26-timers allmennkurs gjennom organisasjonen EF. (Education First) Før avreise avla jeg en nettbasert språktest og første kursdag ble mine kunnskaper vurdert gjennom en samtale. Jeg ble plassert på nivå C1 og havnet i ei veldig spennende klasse med folk fra hele verden!

Undervisninga bestod både av klasseroms-undervisning, bruk av språklab, forelesninger og samtaler/arbeid i grupper. Vi måtte løse skriftlige oppgaver, praktisere det muntlige gjennom diskusjon og spørsmål og trene oss på å holde foredrag foran klassa. Lærerne var dyktige og inspirerende og medelevene svært hjelpsomme og hyggelige. Jeg var klart eldst i klassa og gikk et kortere kurs enn de fleste der, men ble tatt i mot med åpne armer. I tillegg til undervisningen ble det arrangert mange utflukter og sosiale sammenkomster. Dermed fikk man gode muligheter til å praktisere språket også utenfor skoletid. Og med Malta sin beliggenhet, midt i Middelhavet, kunne man også nyte et sydlandsk klima.

De fleste jeg snakket med på kurset bodde hos en vertsfamilie. Jeg hadde derimot anledning, gjennom STUP, å leie en Airbnb-leilighet. Jeg må innrømme at jeg synes det var svært behagelig. Det ga mulighet til å slappe av mellom slagene, man kan få vasket klær og lage sin egen mat. Leiligheta lå 10 minutters gange fra skolen, mange av de som bodde hos vertsfamilier måtte bruke mye tid på bussen, i tett køtrafikk. Ulempen er at man ikke får praktisert språket like mye.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg trengte å forbedre mine engelskkunnskaper, både som programleder radio, programleder TV og som direktereporter radio/TV. I blant må jeg gjennomføre intervjuer på engelsk, dermed må jeg også være i stand til å oversette på direkten. Jeg ønsket å utvide mitt vokabular, få mer kunnskap om grammatikk og ikke minst forbedre uttalen.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg er svært fornøyd med dette kurset. Jeg synes kvaliteten på undervisningen var høy og at den var relevant for meg. Skolen var nyrenovert, med lyse og behagelige klasserom. Lærerne var dyktige og engasjerende. Det var også veldig fint å møte så mange hyggelige og ambisiøse mennesker, med så ulik bakgrunn og fra så mange forskjellige steder i verden. Alt fra drosjesjåføren fra Helsinki til advokaten fra Argentina. Disse møtene var inspirerende! Og den avsluttende testen før hjemreise viste heldigvis at kurset hadde gitt meg ny kunnskap, også når det gjaldt engelsk.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Sørg for å havne i riktig gruppe, på riktig nivå. Denne skolen i St. Julians har rundt 1000 elever i sommerhalvåret, rundt 500 på vinteren og klassene er delt opp i 18 nivåer. Føler du at du er i ei klasse med enten for høyt eller lavt nivå, bytt klasse! St. Julians er et sted med høyt tempo og mye trafikk. Benytt derfor anledningen til å besøke andre steder på øya, spesielt hovedstaden Valletta. Et besøk på øya Gozo er også å anbefale. Jeg valgte å reise til Malta i oktober. Temperaturen var god, rundt 24 grader, men det var mye overskyet og en del vind. Ønsker du mest mulig sol på en slik tur bør du reise i sommerhalvåret.

Studiested: https://www.ef.no/ils/destinations/malta/st-julians/