Logg inn

Språk- og kulturkurs i Buenos Aires

Fotballkamp med La Boca Juniors
Fotballkamp med La Boca Juniors
  • Fotballkamp med La Boca Juniors
  • Graffiti fra bydelen Palermo
  • Klassen min
  • Bestemødrene på Maiplassen
  • Eva Peron pryder bybildet. Her på helsedepartementets bygg midt i byen
  • Duarte-familiens gravsted der Evita ligger

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg har hatt 2 strålende uker på stipendreise i Buenos Aires, Argentina. Har lært masse både om landet Argentina, byen Buenos Aires og ikke minst fått praktisert masse spansk. På kurset, med undervisning 4 timer hver dag, gikk vi i tillegg til språkopplæring, også gjennom Argentinas historie og kultur. Landet har vært hardt prøvet gjennom flere diktaturer, spesielt har militærstyret fra 1976-83 preget befolkningen. Hele 30 000 mennesker forsvant under det brutale styret. Intellektuelle, studenter, politikere, kunstnere - en hel generasjon ble fengslet, torturert, drept og dumpet. De som hadde barn ble fratatt disse og barna ble gitt bort og plassert hos fremmede par som oppdro dem. Fremdeles leter besteforeldre etter sine barnebarn. De fleste av disse barna er intetanende om at de voksne som har oppdratt dem, ikke er deres biologiske foreldre. Las abuelas de Plaza de Mayo, eller bestemødrene på Maiplassen, er et kjent begrep. Hver torsdag ettermiddag vandrer disse rundt med sine karakteristiske skaut på hodet og plakater med bilder eller navn skrevet på.

I tillegg til den vanlige undervisningen, tilbød skolen hver dag ulike aktiviteter man kunne melde seg på. For eksempel hadde de en time der de snakket om gester. Argentinerne «snakker» mye med hender, armer og ansiktsuttrykk. De bruker mange faste gester det kan være greit – og lurt – å vite hva betyr :-) Andre type aktiviteter de hadde som jeg var med på var kinokveld på skolen, der de snakket om og viste en god argentinsk film. Utflukter hadde de også hver uke, da dro en lærer med seg en gruppe til en av de mange bydelene i Buenos Aires og fortalte om dennes historie. En av utfluktene jeg var med på gikk til bydelen La Boca. En bydel preget av farger og med en historie om fattige immigranter fra Europa. Bydelen er også veldig kjent for å huse Boca Juniors, Buenos Aires stolte fotballag.

Jeg må innrømme at det var stor glede da jeg – via skolen – klarte å få tak i en billett til kamp. Det var en opplevelse. Argentinere er helt ville etter fotball, og stadion som rommer 50 000 mennesker, var stappfull. Det var selvfølgelig heller ingen nedtur at Boca Juniors vant 4-1 over motstanderlaget Tigre :-) Argentinerne er som sagt veldig opptatt av fotball. De kan da også skilte med storheter som Messi og Maradona. En annen person man er opptatt av, og stolt av, er Eva Peron. Hun er gravlagt i bydelen Recoleta på den mest fasjonable kirkegården i Buenos Aires. Gravplassen besøkes av flere hundre mennesker daglig. Evita pryder også helsedepartementets bygg midt i sentrum av byen.  Det har vært en kjempespennende og veldig interessant tur. Jeg har hatt mange fine og inspirerende møter med mennesker og deres historie og kultur. Hilsen Camilla

Hva gjør dette relevant for deg?

Spansk på reportasjereiser

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Dette kurset legger både opp til språkopplæring og kulturforståelse, noe som var viktig for meg. Alle lærerne ved akademiet jeg gikk på er universitetsutdannet og innehar et høyt kunnskapsnivå. Akademiet er også veldig raust på gratis tilleggsopplegg etter ordinær undervisning.

Studiested: https://www.academiabuenosaires.com/