Logg inn

Fotojournalistikk i Paris

Her er jeg sammen med to av de andre deltakerne.
Her er jeg sammen med to av de andre deltakerne.
  • Her er jeg sammen med to av de andre deltakerne.
  • Ed Kashi gir tilbakemeldinger på et fotoprosjekt. Deltakeres står rundt for å lære.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg hadde stort utbytte av å delta på Ed Kashis workshop «Visual storytelling for impact and meaning» i Paris 14 - 17 november, 2018. Kurset blir arrangert av Eyes in Progress. Kursholder Kashi har jobbet som fotojournalist i 40 år og levert en rekke saker til National Geographic, New York Times, The New Yorker m.fl. Under kurset delte Kashi sine erfaringer og viste noen av sine prosjekter. Det viktigste var kanskje likevel at vi fikk tilbakemeldinger på bilder vi hadde tatt og fotoprosjektet vi fikk i oppgave å gjøre under kurset. Her lærte vi å bygge en fotofortelling på mellom 8 og 18 bilder. Selv fotograferte jeg unge jøder som levde sammen i et Moshe House, en leilighet hvor jøder arrangerer sosiale og religiøse aktiviteter for å finne sin jødiske identitet. Kurset er svært praktisk og «hands on» for en fotograf. Ni deltakere fra ni forskjellige land deltok. Alle hadde kvaliteter som fotografer, men det var ulikt nivå på deltakerne, noe som fungerte helt fint.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg jobber som journalist og fotograf i Dagen. Det siste året har jeg hatt flere fotobaserte oppdrag. Dette kurset ga meg konkrete tilbakemeldinger som jeg kan ta i bruk for å bli en flinkere forteller. Jeg lærte også mer om hvordan man kan planlegge og gjennomføre større fotoprosjekter. Å ta et fotokurs i Eyes in Progress innebærer dessuten en oppfølging av en mentor. Om noen uker får jeg møte en fotoredaktør i et magasin i Nederland. Dessuten er Kashi på tilbudssiden og ber oss om å kontakte ham hvis vi har fotorelaterte spørsmål. Det kan bli relevant også i fremtiden.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Pluss er at kurset er svært praktisk, man får konkrete tips og det er få deltakere (9 personer). Det er også et pluss at man blir oppmuntret til å pushe egne grenser gjennom at man skal fotografere et prosjekt underveis. Jeg skulle kanskje ønske at kurset handlet enda mer om historiefortelling, altså en litt mer journalistisk vinkling, ikke bare fotografisk.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Hvis du er interessert i å bli en bedre fotograf innenfor journalistikk, magasin etc... er dette et svært relevant kurs. Det kreves ikke at du er en erfaren fotograf, men kurset har et opptak hvor du må levere ti av dine beste bilder.

Studiested: https://www.eyesinprogress.com/en/