Logg inn

Spansk i Andalucia og en tur til

Feiring av Virgin del Carmen, festene samler folk i by og på strand
Feiring av Virgin del Carmen, festene samler folk i by og på strand
  • Feiring av Virgin del Carmen, festene samler folk i by og på strand
  • Rio Chillar, en Andalusisk naturperle.
  • Besøk i Malaga i katedral og museer. Google hjelper til når ordforrådet stopper.
  • Barcelona - en utflukt til kjente.
  • Oppover fjellsidene i Sierra Nevada. Opptak av undervisning spilles av underveis og brukes i neste by.
  • På toppen!
  • Frigiliana, en by som klorer seg i fjellsiden med fantastisk utsikt til Middelhavet.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg ville lære spansk til hverdagsbruk - og få språket til å "sette seg". BEM idiomas satte i samarbeid med meg sammen et intensivt språkkurs i Torre del Mar, 35 minutter øst for Malaga. I løpet av tre uker i juni hadde jeg privatlærer i kombinasjon med gruppeundervisning for å lære grunnleggende fraser, grammatikk og bruke språket muntlig. I to uker i november lå fokuset på repetisjon og bruke språket. Da ble det i tillegg til undervisning viktig å komme seg rundt, møte folk - og snakke spansk. Det ble tur til Barcelona og sykkeltur i Sierra Nevada med repetisjon av spanske timer jeg hadde tatt opp og stopp i "hvite byer" for å snakke med lokalbefolkningen.

Hva gjør dette relevant for deg?

Språkkunnskaper åpner dører til mennesker. Journalistens oppgave er å åpne mennesker. Jeg er statsviter med europeisk politikk som spesialområde, men behersker bare engelsk og tysk i tillegg til norsk. I tillegg er interessen for internasjonal politikk stor, det var også frustrasjonen over ikke å kunne kommunisere på det nest mest brukte morsmålet i verden! Endelig kom muligheten til å fordype seg i spansk i Spania - et land jeg har vært i mye og kommer til å reise ofte til framover.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Kombinasjonen av privatlærer og gruppeundervisning anbefale om du skal lære språk effektivt. Privatlæreren var spansk og drillet inn begreper og grammatikk uten å bruke engelsk mer enn høyst nødvendig. Gruppa ga større mulighet for muntlig utfoldelse i tillegg til en sosial dimensjon. Undervisningen varte mellom to og tre timer om dagen. Mer anbefalte ikke læreren av erfaring. Det er krevende å lære seg språk. Etter undervisningen må du selv jobbe videre med språket og gjøre oppgaver til dagen etterpå. Den største utfordringen med å lære seg spansk ved å gå på kurs, er stadig flere snakker engelsk og man kan fristes til å slå over til engelsk. Sørg for å lære spansk på spansk, og omgi deg med spanjoler når kurset er over. Snakker du spansk, vil spanjolene svare deg på spansk.

I løpet av tre uker lå det grunnleggende på plass og man skjønte hvordan språket var bygget opp. Det var viktig ikke å glemme. Da jeg reiste tilbake to uker i november var det viktig å få brukt språket mest mulig i tillegg til noe undervisning. Jeg dro blant annet til Barcelona, der snakker de riktignok katalansk og anser seg selv som en nasjon i nasjonen. Jeg har norsk familie i Barcelona som selv kommuniserer på spansk og kunne ta meg inn i spansk hverdagsliv. Tilbake i Andalucia, leide jeg sykkel for å besøke de "hvite byene" i Sierra Nevada. Jeg hadde tatt opp privattimene på opptaksappen, report-it. Oppover fjellsidene kunne jeg repetere det jeg hadde lært. I neste by ventet god mat, skravling med lokalbefolkningen og gode råd om veien videre.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Bruk en språkapp f.eks Babbel før du reiser ned til å forberede deg. Spar opp egne midler så du kan strekke/dele stipendet opp. Jeg la i tillegg til 5 ukers kurs hele ferien til Spania. Det ga meg nesten to og en halv måned med spansk. Dersom du fortsatt vurderer å søke språkstipend. Ikke nøl, gjør det. Jeg fikk endelig mulighet til å gjennomføre et ønske jeg lenge har hatt!

Studiested: https://www.bemidiomas.com/