Logg inn

Buenos Aires - spanskkurs

Buenos Aires er en flott by å lære spansk i, og har en fin kontrast mellom modernitet og tradisjon.
Buenos Aires er en flott by å lære spansk i, og har en fin kontrast mellom modernitet og tradisjon.
  • Buenos Aires er en flott by å lære spansk i, og har en fin kontrast mellom modernitet og tradisjon.
  • På vinkurs på spansk, med viner fra Argentina.
  • Lærer Alejandro Michel var en topp ressurs.
  • Vi var stort sett to i klassen, noen dager tre. Dette ga stort læringsutbytte og krevde konsentrasjon og deltakelse.

Beskriv prosjektet ditt.

Å lære spansk i Buenos Aires ble en fantastisk opplevelse, med godt utbytte både språklig og kulturelt. 8. oktober gikk turen til Argentina for fire uker på språkkurs samt litt ekstra tid til praktisk språkbruk. Skolen Rayuela i bydelen San Telmo var veldig bra, med en erfaren lærer med mye erfaring og kompetanse. Jeg hadde valgt gruppeundervisning på skolen, med en annen i klassen og fire timer daglig i fire uker ble det veldig intenst og lærerikt. Mye fokus på grammatikk, men også praktisk språkbruk og innføring i Argentinsk kultur og samfunnsliv gjorde oppholdet nyttig.

En fordel med å ha et slikt opphold i sikte er at man også lærer mye før og etter turen. For ikke å komme uforberedt brukte jeg mye tid på å lære en del spansk hjemme, med hjelpemidler, videoer og kurs på nett. Nå har jeg kunnskaper i spansk to nivåer over det jeg hadde før jeg begynte. I tillegg til tiden på skolen, valgte jeg å bli i landet noen dager ekstra for å praktisere språket og ha bedre tid til å bli kjent med kulturen. Jeg er veldig fornøyd med oppholdet og har fått mye bagasje med spansk språk, men også kulturforståelse og kontakter.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg har utvidet min forståelse for verden littegrann, og har lært mye språk som kan brukes til reportasjereiser i spansktalende land. I tillegg har jeg fått erfaring med å bo en periode i et land med økonomisk krise og fått god innsikt i det latinamerikanske området. Jeg har fått kontakter og kjenninger i ulike områder, og har også fått revitalisert mitt forhold til det å lære i voksen alder.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg er veldig fornøyd. Det var stort fokus på grammatikk, noe som er viktig for å få forståelse for oppbyggingen av språket. Dette gir også bedre verktøy for å bygge videre på. I tillegg var læreren kunnskapsrik og kunne fortelle om samfunnsliv, musikk og annen kultur i Argentina og landene i Sør-Amerika. Skolen var relativt liten, noe som gjorde at man ikke ble kjente med så mange andre, men den lille gruppen som var ble godt kjent. I tillegg var det lagt opp til aktiviteter utenom undervisningen, som innføring i Tango og et lite vinsmakekurs.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Jeg fant bosted og skole nært hverandre, noe som kan være lurt i en såpass stor by. Da trenger man ikke bruke så mye tid på transport.

Studiested: www.spanish-argentina.com.ar