Logg inn

Multimedia Storytelling Institute 2014

Knights Digital Media Center (KDMC) er en del av institutt for journalistikk ved Berkeley.
Knights Digital Media Center (KDMC) er en del av institutt for journalistikk ved Berkeley.
  • Knights Digital Media Center (KDMC) er en del av institutt for journalistikk ved Berkeley.
  • Campuset på Berkeley er enormt. Campanili er fin å bruke for å orientere seg etter hvis man går seg vill...
  • Berkeley ligger en halvtime med tog fra San Fransisco, så det er gode muligheter for å dra på litt sightseeing etter skoletid.

Beskriv prosjektet ditt.

I løpet av dette to ukers intensive kurset/workshopen ved University of California, Berkeley, gikk vi igjennom de digitale medienes muligheter. I løpet av disse ukene fikk vi innføring i video (filming, redigering), lyd, foto (samt redigering), ulike grafiske og visuelle virkemidler, HTML og CSS samt en del teori rundt disse emnene. Sluttresultatet ble en multimedial nettside der deltakerne i grupper produserte innhold i ulike former og sjangere.

Hva gjør dette relevant for deg?

Som journalist som jobber hovedsakelig med nettmediet var det en svært relevant workshop. I tillegg til å lære å beherske bedre de verktøyene som allerede brukes i dag, fikk jeg mange gode tips og ideer til nye måte å presentere saker, samt inspirasjon til en mer fremtidsrettet måte å tenke på nettjournalistikk på.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Det var intenst, lærerikt og med mye praktisk trening. De tre hovedansvarlige for undervisningen var kunnskapsrike og inspirerende. På minussiden kan nevnes at enkelte av foredragene bommet på meg som målgruppe. Motivasjonsforedrag og en svært grunnleggende innføring i nettjournalistikk falt helt utenfor det jeg ønsket å bruke tiden på. Alt i alt var det likevel er svært givende kurs. I tillegg ble jeg kjent med mange spennende mennesker fra hele verden, som jeg trolig kommer til å holde kontakten med.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Dette passer best for de som ikke har mye erfaring med video(redigering fra før, ettersom hovedvekten ligger på den delen. Man må samtidig ha ganske gode tekniske kunnskaper, ettersom undervisningen går fort, og er i stor del lagt opp etter "learning by doing"-metoden.