Logg inn

Mobile Content Creation Masterclass i Irland

Beskriv prosjektet ditt.

Dette er et femdagerskurs hvor man lærer å bruke smarttelefon effektivt for å fortelle historier. Kurset ble holdt på ulike steder i Irland. I alt 11 deltakere dro i en buss til ulike steder med sin iPhone og MOJO-utstyr for å lære historiefortelling ved hjelp av smarttelefonen. Deltagere lærte å bruke ulike apper for fotografering, filming, redigering og live streaming. Arrangørene sørget for at dyktige kursholdere som ga kurs i bruken av ulike apper og smarttelefon. Noen av de appene jeg har lært er: FilMicPro Voice Record Pro iMovie - Redigeringsapp Luma fusion - Avansert redigeringsutstyr Skyflow - Time-Lapse Shooting Anchor - Podcasting Provoke - Fotoredigeringsapp Snapspeed - Fotoredigeringsapp Insta 360 fotograferingsapp.

Forelesernes kunnskaper i tradisjonelle medier, så vel som i sosiale medier, var inspirerende. Deltakerne fikk mulighet til å teste ut teknikkene i praktiske øvelser. Arrangørene hadde organisert kurset slik at deltakerne kunne besøke ulike steder og interessante mennesker for å fortelle historier. Stedene vi besøkte var Cork, Killarney, Dingle, Kinvara og Galway. Turen gikk gjennom den kjente atlanterhavsreisen som ga gode muligheter til filming.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg har jobbet primært med historiefortelling visuelt ved hjelp av tradisjonelt videokamera. Utvikling innen sosiale medier gjorde det relevant for meg å lære nye teknikker ved hjelp av smarttelefon. Jeg har lært å bruke iPhone til effektivt å formidle gode historier.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Det var gode foredragsholdere med praktisk erfaring, og at arrangørene hadde ordnet med «case», er et pluss. De ulike øktene strakk seg langt ut på kvelden. Styring av tiden kunne vært bedre. At deltakerne fikk prøve forskjellig ekstrautstyr under kurs er positivt.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Om deltakerne hadde hatt med eget MOJO-utstyr som de er vant med å bruke, hadde det vært en fordel.

Studiested: http://www.mojofest.tours/masterclass