Logg inn

Fjorten inspirerende dager på franskkurs i Paris

Her er jeg i en hage i Quartier Latin
Her er jeg i en hage i Quartier Latin
  • Her er jeg i en hage i Quartier Latin
  • Fra Musée du quai Branly, en flott, etnografisk museum
  • Langs Canal Martin
  • Også Canal Martin
  • Ja, hvorfor ikke?
  • Park like ved Viaduct des Arts
  • Det går en fin gangvei over viaduct des Arts, hvor man går både i tett vegetasjon og mellom hus
  • Dette er fra motemuseet i Paris, i Palais Galliera
  • Fra Musée Jaquemart-André, som viste en utstilling med arbeider av Mary Cassatt da jeg var der
  • Jeg så en ballett i Opera Garnier, bare å besøke bygningen er en opplevelse

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg har også tidligere fått midler fra STUP og deltatt på franskkurs i Frankrike, og var igjen heldig og fikk penger til å gjennomføre et opphold på 14 dager i Paris i juni 2018. Valget falt på Accord - école de langues, sentralt beliggende i byen. Undervisningen foregikk i klasser med nokså mange studenter, opp til 15. I tillegg hadde jeg undervisning enkelte ettermiddager.

Hva gjør dette relevant for deg?

Utgiver av bladet jeg er redaktør for, Norges Husflidslag, er akkreditert NGO av UNESCO og følger opp konvensjonen om den immaterielle kulturarven i Norge sammen med Norsk Kulturråd og andre NGOer. UNESCOs hovedsete er i Paris. Norge ratifiserte konvensjonen for ti år siden, jeg følger arbeidet og har deltatt på møter i Paris og mottar mye franskspråklig dokumentasjon. I tillegg har jeg gode kilder og kontakter i flere fransktalende, nordafrikanske land og har reist i Tunisa og Marokko og har planer om en tur i nær fremtid til Algerie.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Først og fremst ble jeg veldig inspirert av oppholdet til å lære mer, og har fulgt opp med franskkurs i Oslo etter at jeg kom hjem. Men selve undervisningsopplegget ved skolen synes jeg virket noe rotete og tilfeldig. Kvaliteten på lærerne varierte også veldig, den første uken hadde jeg en dyktig pedagog, mens læreren den andre uken formidlet stoffet mindre tilfredsstillende for meg. Men å oppholde seg over såpass lang tid i Paris betyr også at byen ble en læringsarena. Museer, butikker, kafeer og restauranter bidro til at jeg alt i alt kom hjem med mer kunnskap enn da jeg dro. Jeg er veldig glad for å ha fått denne muligheten.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

I den grad det er mulig: sjekk referanser for skolen. Og ellers: nyt å tilbringe tid i en av verdens mest spennende byer.

Studiested: www.accord-langues.com