Logg inn

Ekslusiv workshop i gatefotografering

En av fem bilder i en portrettserie.
En av fem bilder i en portrettserie.
  • En av fem bilder i en portrettserie.

Beskriv prosjektet ditt.

Å skulle dra på workshop i gatefotografering og fotojournalistikk i London er spennende i seg selv. Men når du finner ut at du er eneste elev, så blir det direkte skummelt! Fem dagers-kurset PHOTOJOURNALISM & STREET PHOTOGRAPHY på London School of Photography tar opp fem til åtte elever per kurs, men denne uken i juni var jeg eneste påmeldte. Det var en liten strek i regningen, fordi man gjerne lærer bedre ved å diskutere med andre og se hvordan andre jobber. Men fordelen er at jeg fikk læreren for meg selv hele uken, og kurset ble spesialtilpasset mitt kunnskapsnivå og mine behov.

Jeg fikk inngående innføring i hvordan man bruker kameraet manuelt, og hvordan man kunne bruke innstillingene for å skape sitt eget uttrykk på bildene. Kurset var lagt opp slik at det var en teoridel med en inspirasjonsbolk hver dag, før jeg fikk en oppgave som vi siden gikk gjennom. Oppgavene gikk på å lage portrettserier, photo essays, billedserier og enkeltbilder, med forskjellige tekniske krav.

Hva gjør dette relevant for deg?

Stillbilder har blitt viktigere og viktigere på nett. Jeg er mye ute i felt, og det er et krav om gode bilder. Kurset lærte meg å tenke nytt og bli sikrere på hvordan man komponerer enkeltbilder og serier, i tillegg til at jeg ble tusen ganger flinkere teknisk.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Kurset var fint lagt opp, gode oppgaver som var relevante for det jeg jobber med. På minussiden var det at jeg var uten medelever.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Sjekk om det er andre elever påmeldt den uken du vurderer å dra!

Studiested: https://londonschoolofphotography.com/