Logg inn

Sosiale medier-studier ved BI høst 2018

Beskriv prosjektet ditt.

Høsten 2018 har jeg fulgt ELE3707 - Sosiale Medier ved BI som nettstudent etter tildelt Stup-stipend. Kurset gir 7,5 studiepoeng. Kurset har foregått på nett via webinarer og videoforelesninger. I tillegg har det vært mye aktivitet på kursets Facebook-side hvor vi har hatt ukentlige refelksjonsoppgaver. Før jul hadde vi en hjemmeeksamen over en uke hvor jeg skrev en oppgave basert på kunnskapen jeg har tilegnet meg gjennom høsten.

Hva gjør dette relevant for deg?

Som frontsjef i E24 har jeg hovedansvar for sosiale medier i vår redaksjon. Det var interessant å se hva og hvordan kunnskap om sosiale medier blir lært bort innen akademia i dag. Det var flere ting ved kurset som vi allerede i dag har begynt å ta i bruk i vår redaksjon. Spesielt refleksjoner rundt hvor lite gjennomtenk strategien vår på sosiale medier har vært nyttig.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Kurset var godt tilrettelagt for folk som har full jobb ved siden av studiene. Det var et bra opplegg med hvor man kunne følge undervisningen i detalj via nettet og man visste alltid hvor man var i pensum. Ukentlige refleksjonsoppgaver gjorde også at det var lettere å følge med uke for uke, samt at det var svært nyttig på eksamen. Minuset er at studiet har lite fokus på sosiale medier for journalister og redaksjoner. Naturlig nok er det et høyt markedsfokus. Noen elementer i kurset fant jeg rett og slett irrelevant for vår bransje.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Prøv å følg pensum gjennom hele høsten. Og ikke minst - gjør de ukentlige refleksjonsoppgavene. De er svært nyttige til eksamen.

Studiested: bi.no