Logg inn

Studere japansk språk og kultur i Tokyo

Koishikawa Kōrakuen
Koishikawa Kōrakuen
  • Koishikawa Kōrakuen
  • Mitama-festivalen ved Yasukuni-helligdommen
  • Cosplay-arrangement
  • Cosplay-arrangement
  • Cafe Ron Ron: desserter på samlebånd
  • Art Aquarium
  • 海の日 (hav-dagen) Lanterne Festival i Odaiba
  • teamLab Borderless

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg deltok på et fire ukers kurs i japansk grammatikk og konversasjon ved Kai Japanese Language School. Opprinnelig var planen å delta på sommerkurset ved Sophia Universitetet, der jeg gikk i 2015, men der hadde de allerede fylt opp alle plassene før søknadsfristen hadde gått ut. På Kai foregikk all undervisningen på japansk, noe som gjorde at jeg virkelig fikk utfordret tale- og lytte-ferdighetene mine. Fordi jeg allerede kunne de to fonetiske alfabetene ble jeg plassert i en klasse som skulle skrive med kanji (kinesiske tegn). Elevene var fra hele verden, og det ble arrangert mange kulturelle opplevelser etter skoletid, fra å delta på en tradisjonell dansefestival, museumsbesøk, å lage kyaraben-mat og japanske lykter, til karaoke og ninja-kurs. I tillegg var jeg på en rekke opplevelser utenom skolen, fra å besøke The Tokyo Rinkai Disaster Prevention Park, der jeg lærte mye om katastrofeberedskap, til fantastiske digitale kunstprosjekter som teamLab Borderless, Art Aquarium, og Roppongi Hills/Mori Art Museum. Jeg var på fem tradisjonelle sommerfestivaler og to cosplay-arrangementer.

Hva gjør dette relevant for deg?

Japan er med god margin den raskest voksende turistdestinasjonen i verden. Japansk språk og kultur interesserer bredt, spesielt i yngre grupper. Fram mot OL i Tokyo i 2020 vil behovet for Japan-kunnskap neppe bli mindre. Jeg har reist og bodd i Tokyo tidligere, og har mye kjærlighet til byen.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg elsker å være i Tokyo, så jeg vil lett anbefale å ta et språkkurs der. Jeg tror det hadde vært krevende å følge undervisningen dersom jeg ikke hadde studert japansk tidligere, ettersom alt foregikk på japansk.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Ikke vent til siste liten med å bestille plass ved kurset du tenker å gå på, det kan bli fullt. Jeg leide leilighet via Sakura House, det anbefales på det varmeste, men vær forberedt på å bruke en time på å fylle ut papirer og få info på hovedkontoret før du kan komme inn i leiligheten.

Studiested: http://en.kaij.jp/