Logg inn

Fotoreise Sri Lanka og grunnkurs foto

Togtur i fjellene fra Nano Oya til Ella. Toglinjen ble bygget av britene i kolonitiden for å transportere te til Colombo.
Togtur i fjellene fra Nano Oya til Ella. Toglinjen ble bygget av britene i kolonitiden for å transportere te til Colombo.
  • Togtur i fjellene fra Nano Oya til Ella. Toglinjen ble bygget av britene i kolonitiden for å transportere te til Colombo.
  • Elefant på safari i Minneriya National Park.
  • En rolig morgenstund før grønnsaksmarkedet åpner i Kandy.
  • To jenter beundrer utsikten i det enorme huletempelet i Dambulla.
  • Et kuhjerte er til salgs på kjøttmarkedet i Kandy.
  • Gjestfrie selgere i Kandy.
  • Hos frisøren i Nuwara Eliya.
  • Jente i Galle.
  • Meditasjon på stranden utenfor Mirissa.
  • Øyeblikk fra kafé i Galle.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg har lenge vært interessert i å ta stillbilder, men jeg ønsket å bli bedre og skjønne mer rundt både komposisjon og teknikk når jeg tar bilder. Høsten 2018 deltok jeg først på grunnkurs på Oslo Kamera Klubb. Det gikk over seks kvelder og var ledet av fotograf Terje Skaare. Januar 2019 var jeg med på fotoworkshop i regi av Kairos Workshop og Tone Solholm/Torkil Færø. Kurset var på 12 dager på heltid, og vi var seks deltakere.

Hva gjør dette relevant for deg?

Som journalist er det viktig å beherske flere plattformer, spesielt med tanke på framtiden. Jeg har jobbet lenge med tv og radio i NRK, men den siste tiden har jeg også fått muligheten til å utvikle meg på nett og med foto. Gode stillbilder er selvsagt viktig for nettreportasjer, men også for tv og andre prosjekter.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Grunnkurset på Oslo Kamera Klubb var veldig teknisk, noe jeg trengte! Jeg fikk bedre forståelse for alt fra blender til lukker og ISO, og det var oppgaver til hver kurskveld som ble vist fram i plenum. Nyttig og lærerik start. Workshopen på Sri Lanka var et eventyr! Det var en blanding av rundreise i store deler av landet og fotoworkshop hver gang det var mulighet. Nesten hver kveld var det bildegjennomgang hvor deltakere som ønsket det viste fram rundt 20 bilder hver. Jeg lærte mye av å se de andre deltakernes bilder og av å vise fram egne. De dyktige kurslederne var støttende og konkrete i tilbakemeldingene, og jeg lærte også mye av de andre deltakerne. Reisen var svært innholdsrik: vi var på to safarier og en hvalsafari, vi sov i telt i jungelen, var i fjellene, i byer og ved stranden, og vi møtte den fine lokalbefolkningen i landet. Jeg lærte enormt mye av de to flinke fotografene og fikk gode venner gjennom de andre deltakerne. Jeg synes jeg opplevde veldig mye på de 12 dagene, og jeg fikk utviklet meg innen foto. Noen vil kanskje synes at det var litt hektisk, med tidvis litt lite søvn, tett program og mye forflytning, men det passet meg å utnytte tiden i det flotte landet.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Det kan være lurt å pakke smart med pakkeposer siden det er hyppig bytte av hotell. Siden vi ofte sto opp tidlig for å ta bilder i morgenlyset, kan det være greit å ta med en liten pute til å sove i bussen på transportetappene.

Studiested: https://kairosworkshops.com/fotoreise-sri-lanka-2019/