Logg inn

Street photography workshop

Hane i Colombo
Hane i Colombo
  • Hane i Colombo
  • Portrett, Colombo
  • Ute og skyter i
  • Forfriskende bildegjennomgang
  • Bananlager, Manning Market, Colombo
  • Jenter og det Indiske hav
  • Hos frisøren
  • Trefoting..

Beskriv prosjektet ditt.

En 14 dagers intensiv Workshop med den den polske Gate-/dokumentarfotografen Maciej Dakowicz på Sri Lanka, ga meg rikelig anledning til å fotografere. Menneskene på Sri Lanka er velvillige når man kommer med et kamera. Folkene der nede har heller ikke glemt Norges bidrag til fredsprosessen for over ti år siden. Dette ga mange hyggelige møter. Vi var en gruppe på 6 fra hele verden, inkludert Maciej. På forhånd hadde vi lagt en reiserute. Erfaringen var at tre netter på hver plass var optimalt. I alt besøkte vi 5 steder på øya. Dagene var rimelig intensive. Vi dro ut for å fotografere i 8-tiden og holdt på til 1300. I den heteste perioden tok vi lunsj og hadde foredrag, eller èn til èn bildegjennomgang med Maciej. Deretter var det ut igjen rundt klokka 1500 til solnedgang, før vi hadde bildeutvelgelse og bildegjennomgang på kvelden. Fokus her var komposisjon, rydde i bildeflaten, og gatefotodogmer. Fikk også noen nyttige tips i forhold til å optimalisere innstillingene på kameraet. Noen av deltakerene var veteraner i sjangeren. Erfaringsutvekslingen med disse var verdifull. Jeg foretrekker å fotografere igjennom søkeren, men ble utfordret til å bruke skjermen for å vekke mindre oppsikt. Synes fortsatt det gir litt mindre kontroll på komposisjon og andre parametre. Rundt 11000 bilder ble det. 75% var vel bomskudd av ulike årsaker, men noen blinkskudd ble det jo innimellom.

Hva gjør dette relevant for deg?

Gatefotografiets natur kan sammenlignes med mye av de situasjonene jeg møter i min arbeidshverdag. Som videojournalist i nyheter forventes det at man skal levere på alle plattformer, stillbilder til nett og video. I kampens hete, kommer video oftest foran. Dermed blir det ofte nødløsninger når det kommer til stills. Kurset ga meg nyttige tips i forhold til å rydde i en kaotisk bildeflate bare ved å flytte kamera, komposisjon, og ikke minst mengdetrening i å bruke kameraet. Totalt sett har erfaringen gjort meg til en mer kreativ fotograf.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Fint og inspirerende land å fotografere i. Intensivt og veldig nyttig. Utfordrende lys, da vi bevegde oss mye mellom ute og inne. Timeplanen var litt uforutsigbar og stram, så det kunne bli litt vel intenst i lengden.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Anbefales, men se også gjerne på kurs mer rettet mot dokumentarisk fotografi. Gjør som meg...Ha alt essensielt utstyr i håndbagasjen. Det er ikke sikkert kofferten kommer de første dagene...

Studiested: https://www.maciejdakowicz.com/photography-workshops/