Logg inn

Spanskkurs i Costa Rica

Praktiske oppgaver på kafe, etter kirke-utflukt
Praktiske oppgaver på kafe, etter kirke-utflukt
  • Praktiske oppgaver på kafe, etter kirke-utflukt
  • Stua i huset der jeg bodde
  • Felleslunsj ble laget som en praktisk øvelse i kjøkken-spansk
  • Helgetur til Jaco ved kysten. Lokalt dyreliv helt opp i solstolen
  • Privat tur til kaffeplantasje, svært interessant
  • Mye trafikk på skoleveien, og dårlig med fotgjengerfelt
  • Det grønne huset med hvit inngangsdør og med hvit garasjedør, der bodde jeg
  • Høytidelig utlevering av kursbevis sammen med la profesore  Sayda
  • Klasserom alene med lærer Sayda

Beskriv prosjektet ditt.

4 uker på språkskolen Don Quijote i Santo Domingo, rett utenfor hovedstaden San Jose. Først to uker med et såkalt Golden Years-kurs for folk over 50 år, 4 timer daglig med undervisning, og sosiale fellesaktiviteter på ettermiddag/kveld, og så to uker med privatundervisning, 2 timer daglig.

Hva gjør dette relevant for deg?

Det er alltid riktig å kunne mer språk, både i jobben og privat.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Opplegget på Don Quijote var bra, det var flere svært flinke lærere på skolen. Alle blir testet før undervisningen starter, for så å bli satt i grupper med andre på tilsvarende kunnskapsnivå. Også praktisk arbeid blir lagt inn i undervisningen, som å lage lunsj sammen, der alt foregår på spansk. Eller å dra på ekskursjon til en kirke, og etterpå under lunsjen skrive historien til kirken og byen den ligger i. Klasserommene er både store og små, og noen ligger delvis ute. Klimaet i Santo Domingo gjør dette mulig, 10 måneder i året. Det er stort sett 22-25 grader på dagtid, og 17-19 på kveldstid. Det største minuset jeg opplevde, var at det var svært få elever på skolen da jeg var der. Jeg var den eneste som tok kurset Golden Age, dermed ble det ikke noe av alle sosiale tiltak som skulle vært på ettermiddag- og kveldstid. De første to ukene var vi 4-5 elever totalt på skolen, noe som gjorde at også kurset Golden Age i realiteten ble privatundervisning fire timer daglig. Dette var ganske heftig! De siste to ukene var vi bare to studenter, så jeg fortsatte med samme lærer, og kjøpte noen flere timer slik at jeg fortsatte med 4 timer dagen. Undervisningen gikk veldig bra, men siden jeg bodde i kollektiv (alene) og ikke i familie, ble det for lite praktisk trening på å snakke spansk. Costa Rica er også et land der de ikke anbefaler at studenter går alene ute etter at det er mørkt. Det betydde kvelder i sofaen med spansk på TV i stedet for samtaler med andre på spansk.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Anbefaler dette gjerne videre, men da med å bo hos en familie, slik at det blir større mulighet til å snakke spansk. Dom Quijote har også skoler i Spania og i Mexico. Den ene elven kom rett fra Mexico til Santo Domingo, og hun mente at forholdene der var bedre. Der lå skolen ved stranda, og det var kort vei til alt. Jeg som bodde i såkalt delt leilighet, hadde 35-40 min å gå til skolen hver vei, i ganske heftig trafikk. De som bodde hos familie, bodde mye nærmere skolen.