Logg inn

Jordan vet hvordan

Amman består av mange små fjell, bundet sammen av lange trappeløp.
Amman består av mange små fjell, bundet sammen av lange trappeløp.
  • Amman består av mange små fjell, bundet sammen av lange trappeløp.
  • Min språklærer Zaid
  • Jordan byr også på fine naturopplevelser.
  • Amman

Beskriv prosjektet ditt.

I seks måneder hadde jeg Amman i Jordan som base for språkstudier og frilansvirksomhet. Flere ganger i uken hadde jeg privat språkundervisning for å lære meg arabisk, og da hovedsakelig muntlig. Målet var å komme på et nivå som gjorde det greit å komme seg rundt og holde en enkel kommunikasjon med kilder.

Hva gjør dette relevant for deg?

Som frilanser jobber jeg endel i konfliktområder, og deriblant Midtøsten. For meg er sikkerhet en hovedgrunn til at språk har vært viktig. Det har vært viktig for meg å kunne forstå mer av det som skjer rundt en, og ikke alltid være helt avhengig av en fixer. Det å plukke opp hva folk rundt en snakker om, eller hva som skjer på en veisperring, er helt sentralt.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Språkundervisningen jeg valgte var sentrert rundt å lære mest mulig på kortest mulig tid. Fordelen er at det går kjapt å plukke opp ord og setninger, men ulempen er at en ikke nødvendigvis lærer de grammatiske reglene for hvorfor det er slik. Men den største fordelen var absolutt å bo der såpass lenge som jeg gjorde. Det gjorde det lettere å kommunisere med folk, taxisjåfører, grønnsaksselgeren eller andre en traff i løpet av dagen.

Studiested: https://www.facebook.com/marahebamman/