Logg inn

Hearsay Audio Arts Festival 2019

Old church, der det var større forestillinger
Old church, der det var større forestillinger
  • Old church, der det var større forestillinger
  • Veldig upraktisk størrelse på festivalprogrammet!
  • Forelesning om hvem du lager historier for
  • Den koseligste puben i Kilfinane
  • Veiviser til festivalområdet
  • Oversikten over innledere og tider for innlegg var ikke samkjørte, så det var en liten jobb å finne ut hvem vi ville høre på, og hvor og når de var i byen.

Beskriv prosjektet ditt.

Hearsay Audio Arts Festival blir arrangert hvert år i Irland, i en liten landsby ca. 1 time unna Cork. Festivalen feirer lyd og lydkunst i alle former, og er nok mer inkluderende for lydentusiaster, siden den ikke legger så mye vekt på journalistikk, som opplevelse. Det er en liten festival, med max 400 deltakere, og byen er så liten at du møter de samme hele tiden. Jeg var på foredrag om fortellerstruktur, personlige fortellinger, scener i radio, Gonzo storytelling, målgruppetenking, pluss en del konserter og lydinstallasjoner. Det fantes også såkalte audio walks, Open house (der lokale åpnet hjemmet sitt for mindre foredrag), og drømmerom der du kunne hvile deg i 20 minutter i en seng, mens du ble fortalt 3 drømmer (i opptak)

Hva gjør dette relevant for deg?

Festivalen er relevant for meg ved at den inspirerer til å tenke på nye måter, og det er så mye å få med seg at det er helt umulig å få med seg alt. Det er også flott å se en festival som handler om lyd med så mange unge folk som virkelig vil satse innenfor lydmediet. Det blir jeg virkelig glad for!

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Pluss: inspirerende, et overflødighetshorn, gir nye tanker, rom for begeistring. Minus: kronglete å komme seg til og fra Kilfinane, veldig få overnattingssteder (lå i 6-mannsrom i to døgn), mye taxibruk, så man må være innstilt på festivalfølelse absolutt hele tiden.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Bruk litt mer penger på flybilletter enn det vi gjorde! Vi dro med Ryanair og det var billig, men trangt og ubehagelig, og en god del forsinket på tilbakereisen. Det er også lurt å booke overnatting i god tid, slik at man slipper å overnatte langt avgårde fra festivalbyen.

Studiested: http://www.hearsayfestival.ie/