Logg inn

SPANSK I MEXICO

Utsikt Guana
Utsikt Guana
  • Utsikt Guana
  • Lærere og studenter
  • Guanajuato
  • Guanajuato sentrum
  • Don Quijote interiør
  • Don Quijote

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg meldte meg på et intensivkurs i spansk og valget falt på Don Quijote som er en stor "skole" og opererer i Spania og mellom- og sør- Amerika. Kurset gikk over 3 uker i byen Guanajuato som ligger ca 4 timer (37 mil) med buss nord for Mexico City.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg har fra tid til annen gjort reportasjer i Spania og Mexico og har et 4-ukers grunnkurs i Barcelona fra før av. Flere opptak i Spania er på gang til sommeren.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg hadde en-til-en undervisning de første 2 ukene med 3 ulike lærere som rullerte. Dagen startet med 2 timer konversasjon og deretter 2 timer med mer fokus på grammatikk og skriftlige oppgaver. I 2 til 3 av ukas øvrige dager var det ulike sosiale prosjekter med en av lærerne med fokus på å lage spanske retter, sightseeing og sportslige aktiviteter. Siste uken delte jeg timene med en nyankommet elev fra Manchester. Skolen hadde ellers kun 2 studenter da jeg var der,- begge fra Japan og på et 6 mnd kurs. Alt foregikk på spansk dagen lang og med hjemmelekser til hver dag så gikk dagene utrolig fort unna. Første uka opplevdes noe "pasado-tung" men i uke 2 gikk det noe bedre. Siste uka gikk både det muntlige og skriftlige mye lettere. Jeg hadde meg meg egne lærebøker i gramatikk og ordbøker. Oppgavene jeg fikk tildelt på skolen var oppkopierte sider fra Din Quijote sine lærebøker. I timene diskuterte vi politikk, kultur, kvinnesak (alle de 3 lærerne var jenter mellom 25 - 30 år) - forskjeller mellom Mexico og Norge og dette gjorde oppholdet ekstra interessant og utbytterikt. Lærerne hadde begrensende engelskkunnskaper men det hadde egentlig bare den positive effekten at jeg måtte benytte spansken. Guanajuato er en middels stor by med beliggenhet ca 2000 moh. Byen føles intim og hyggelig og det er greit å gå til fots til restauranter, flotte gallerier og museer som det er flust av! Byen har også er stort universitet og dette setter et kjempehyggelig preg på byen og jeg fikk med meg den årlige Litteratur- og musikkfestivalen under mitt opphold. Lærerne og administrasjonen på skolen var veldig hyggelige og omtenksomme så vi hadde det også sosialt og kjekt utenom skoletiden.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Jeg bestilte en liten leilighet via Airbnb i et rolig strøk av byen og hadde det helt topp der! Grei gåavstand til skole og sentrum samt lokale kafeer, restauranter, severdigheter og butikker. Byen ligger mellom noen små fjell og det var lett å komme seg rundt og opp på korte turer.

Studiested: http://www.donquijote.org