Logg inn

Franskkurs i Nice

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg har nylig gått et 4 ukers intensivkurs i fransk ved Alliance Francaise i Nice. Jeg studerte fransk ved NTNU ved siden av jobb i 1994/1995, og målet var å friske opp kunnskapene fra den gang.

Hva gjør dette relevant for deg?

Engelsk og fransk brukes ofte i min arbeidshverdag, og det vil være veldig nyttig å bli bedre i fransk igjen. Ikke minst er det bra at noen i TV-redaksjonen på Tyholt forstår fransk og kan hjelpe til med oversetting. Selv om jeg jevnlig leser franske bøker og ser dokumentarer, snakker jeg nesten aldri språket, og de enkleste ord er glemt når jeg skal prate. Det er synd at språk går i glemmeboken, og jeg ville derfor børste støv av franskkunnskapene mine.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Fransk er et vakkert språk, og det var veldig kjekt å være i Frankrike og høre fransk dagen lang. Det er mange språkskoler i Nice, jeg hadde valgt Alliance Française som er en velrennomert skole med FLE-status. Vi var 10-12 elever i klassen fra hele verden. Ca halvparten går der hele skoleåret, men undervisningen er lagt opp slik at det går helt greit å begynne hver mandag. Jeg ble plassert på høyeste nivå, C1, etter en muntlig og skriftlig test første dagen. På dette nivået undervises det ikke grammatikk, og nivået er avansert. Jeg ba derfor om å bli flyttet ned til B2 etter første uka siden jeg også trengte å repetere den franske grammatikken. Det fungerte bedre for meg. Undervisningen er klasseromsbasert, og de bruker ei lærebok som fokuserer på grammatikk, ordforråd og språkforståelse. Jeg skulle ønske at det var mer fokus på å snakke fransk, og for min del hadde det vært lurt å ta noen privattimer i tillegg til de 4 timene på skolen. Nice er en flott by, og i løpet av de 4 ukene hørte og snakket jeg fransk hele tiden. Jeg var på teater, konsert, museer og besøkte noen av de vakre småbyene i nærområdet i helgene. I tillegg hørte jeg mye på fransk musikk og brukte radio, aviser og TV for å følge med på nyhetene. Jeg skal ikke si at jeg ble like god i fransk som jeg var for 25 år siden, men jeg fikk absolutt frisket opp franskkunnskapene og er veldig fornøyd med oppholdet.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Nice er en populær by om sommeren, og da er det flere elever på skolen. Jeg var der i lavsesong, og det var god plass i klasserommet og færre elever pr lærer.

Studiested: https://af-nice.fr/fr