Logg inn

Tribeca film festival - en kilde til inspirasjon

Utstilling Metropolitan Museum of Art.
Utstilling Metropolitan Museum of Art.
  • Utstilling Metropolitan Museum of Art.
  • Paul Watson på filmfestivalen.
  • En av festival-kinoene (East Village)
  • Samtale mellom Robert de Niro, David Russell og Jennifer Lawrence
  • The Spinal Tap på Beacon. 35-års jubileum.
  • Game of Thrones-bar på taket av Tribeca Hub.
  • Akkreditering

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg søkte opprinnelig om stipend for å delta på South By Southwest i Austin, Texas. Og fikk penger til det. Men av praktiske årsaker forandret jeg destinasjon til Tribeca Film festival, som ble startet av Robert de Niro i 2002, i kjølvannet av terrorangrepet mot Manhattan og de to tårnene året før. Dette er blitt en av de viktigste filmfestivalene i verden, særlig for unge filmskapere. Og det er mye fokus på tekniske nyvinninger, masterklasser og publikumsrettede prosjekter. Jeg fikk med meg de fem første dagene - og planen var å se film, gå på ulike VR/gaming/high tech-aktiviteter, mingle og å bli inspirert av noen av bransjens mest fremtredende aktører. Jeg fikk også med meg et par viktige utstillinger på verdens ledende kunstarenaer.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg jobber som kulturjournalist i en avis som har mer lokalt og regionalt fokus, så det er viktig også å opplevde det internasjonale perspektivet på kunstuttrykk, filmer og slikt som også kan oppleves i Bergen. På Tribeca er de fremste av de fremste til stede - og Manhattan er full av sentrale kulturinstitusjoner som i seg selv inspirerer.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Tribeca er en stor festival med mange verdenspremierer og unike programposter, som det er spennende å være med på. Jeg opplevde samtaler mellom David O Russell, Jennifer Lawrence og Robert de Niro, mellom Guillermo del Toro og Alec Bladwin, med "Mr Robot"-skaperne - og ikke minst 35 års jubileet til The Spinal Tap. Tribeca Hub, selve hovedkvarteret, er spekket med tilbud. Og alle stikker innom der, som en slags møteplass og hovedkvarter. Det fungerte veldig bra. Og fasilitetene er gode - ikke minst er det gøy å se film i de klassiske kinosalene. Jeg fikk også med meg utstilingen "Play it Loud" på Metropolitan Museum of Art - en fantastisk samling av ikoniske instrumenter som har preget rockens historie. Dette kunne ikke vært gjort andre steder. Utfordringen er avstandene og tiden ting tar. Manhattan er stor, undergrunnen stoppet ofte opp, og det tar tid å bevege seg mellom de ulike arenaene som ikke lå tett på hverandre. Det var også noen masterklasser det var vanskelig å få billetter til, så det trengs planlegging.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Jeg anbefaler gjerne festivalen i en av verdens kuleste byer. Men alt må planlegges godt på forhånd. For det skjer veldig mye hver dag, ofte med lange avstander mellom arenaene. Så en må glemme å få med seg alt, men heller hake ut det viktigste. Presseakkreditering er gratis, men merk at flere av masterklassene og andre ting koster ekstra og krever egne billetter.

Studiested: https://www.tribecafilm.com/