Logg inn

Språkkurs i hjertet av London

Beskriv prosjektet ditt.

Språkkurset i engelsk startet for meg ved EF språkskole 27. april og varte til 24. mai. Det var et ok opplegg ved skolen, og jeg har lært mye. Jeg hadde bedt om fokus på den muntlige delen av språket. Det var klasseroms-undervisning med ulike lærere, med timer i ulike fag fem dager i uken. Etter halvgått løpt var det en test, og jeg rykket opp ett hakk til et vanskeligere nivå. Etter endt løp var det "eksamen", en test som jeg besto. Jeg er 1/4 engelsk, og besøkte slekt vest i sør-England ei helg under oppholdet. Det var veldig hyggelig, men også veldig lærerikt. Ei veldig intens engelsk-snakke-helg. Min mann gikk også på samme skole. Vi bodde sammen i leilighet, og snakket engelsk nesten hele tiden med hverandre.

Hva gjør dette relevant for deg?

Det er relevant fordi jeg har virkelig hatt dårlig selvtillit i å snakke engelsk, og har hatt problemer med å uttale en del ord. Det er selvsagt relevant når jeg reiser, men også i jobben min som radioprogramleder - mye musikk med engelske titler. Enkelte ganger er også intervjuene på engelsk.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Det beste er at jeg har fått mer selvtillit til å snakke mer engelsk. 80-talls-kunnskapene mine ligger jo der et sted, men ordforrådet ble betraktelig bedre de fire ukene jeg var der. Det som trakk litt ned var at det var veldig mange i klassene med betraktelig dårligere engelsk-språkkunnskaper enn meg. Det gjorde det litt lite utfordrende til tider.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Be om å få bytte klasse, eller nivå hvis du føler at nivået ikke er riktig. Det gjorde jeg, og det er jeg glad for. Man kan også be om mindre gramatik, og mer av noe annet hvis man ønsker det. Skolen var veldig behjelpelig

Studiested: https://www.ef.no/?source=007941,GGNOS_EF_00_00&semcp=S-EF&semag=EF-BRD-1E---EF-00-00&pkw=EF&gclid=EAIaIQobChMI8_3F0uLc4gIVDpAYCh2KCQ-kEAAYASAAEgJPg_D_BwE&gclsrc=aw.ds