Logg inn

Sertifisering som software-tester

Studenten.
Studenten.
  • Studenten.
  • Oversikt over kurslokalet i en av pausene.
  • En av mange Power Point-slides.
  • Lekser dag 2.
  • Engasjert kursholder.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg fikk støtte fra Stup til å gjennomføre ISTQB Foundation-kurs og eksamen. Ved bestått Foundation-eksamen blir man sertifisert «software tester» med bakgrunn i ISTQB (International Software Testing Qualifications Board) sine standarder. Kurset, som gikk over 3 dager med påfølgende eksamen, ga en innføring testpraksis, testprinsipper, en del grunnleggende teknikker, i tillegg til en omfattende gjennomgang av begreper og definisjoner innenfor fagfeltet. Kurset ble arrangert av Bouvet i Oslo og kursholder var Lloyd Roden, med over 25 års erfaring som tester. Det var tre intense dager med en god blanding av teoretisk gjennomgang av pensum og praktiske øvelser. Kursholder hadde lagt opp til en del hjemmelekser som var nødvendig for å komme gjennom hele pensum på tre dager. Dette inkluderte tidligere eksamensoppgaver som skulle gjøres oss kjent med formatet.

Hva gjør dette relevant for deg?

Etter 7 år som sendeprodusent i Hovedkontrollen, begynte jeg i 2018 som tester i TV 2 sin avdeling for software-utvikling. Ved en slik fundamental omskolering lærer man svært mye i praksis, men jeg har også kjent på behovet for å kunne bygge på med litt formell kompetanse i bunn. ISTQB Foundation er et grunnleggende kurs som gir mulighet til å ta videre og mer avansert kursing på viderekommende- og ekspertnivå innenfor standarden. Jeg ser på sertifiseringen som den formelle starten på en test-karriere og ser frem til å kunne bruke de nye erfaringene i praksis i arbeidshverdagen. Jeg jobber til daglig med å teste software-løsninger som produseres av utviklere i teamet mitt og dette kurset har gitt meg mange nyttige erfaringer som vil kunne bedre denne samhandlingen og gjøre meg til en bedre tester.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg er veldig godt fornød med kurset og føler jeg har fått tettet en del kunnskapshull rundt fagfeltet mitt. Kursholder var svært kompetent og med sin engasjerende formidlingsevne gjorde han det lett å henge med til tross for mye tung teori. Det var en fordel at det var satt av tid til å jobbe med tidligere eksamensoppgaver slik man var godt forberedt mot slutten av kurset. Det hadde kanskje vært bedre om kurset hadde gått over fire dager, da det kanskje ble i overkant intensivt med fulle kursdager og hjemmelekse som fylte hele kvelden i tillegg.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Dette kurset kan være nyttig for alle som jobber i prosjekter som er berørt av IT/digitalisering. Vær komfortabel med at alt foregår på engelsk. Dersom man tar eksamen på engelsk vil jeg anbefale å ta kurset på engelsk også slik at man blir kjent med terminologien. Les gjennom kurspensum på forhånd, det gir en del knagger å henge ting på når kurset er i gang og gjør at man tar ting litt raskere.

Studiested: https://www.bouvet.no/kurs/kategorier/programvare-test/istqb-foundation