Logg inn

Fotofestivalen Recontres d' Arles 2019

MANGE UTSTILLINGER: “Faithfulls” av Alys Tomlinson var en av svært mange utstillinger i år.
MANGE UTSTILLINGER: “Faithfulls” av Alys Tomlinson var en av svært mange utstillinger i år.
  • MANGE UTSTILLINGER: “Faithfulls” av Alys Tomlinson var en av svært mange utstillinger i år.
  • UNGT FOTOGRAFI: Fra student-utstillingen.
  • PORTFOLIO-VISNINGER: Recontres d’Arles arrangerer portfolio-visninger under festivalen. Her kan fotografer vise frem bilder til redaktører, kuratorer og andre i bransjen.
  • FOTOBØKER: Flere hundre fotobøker er stilt ut under årets festival.

Beskriv prosjektet ditt.

I en uke i begynnelsen av juli 2019 deltok jeg på Fotofestivalen Recontres d'Arles. Siden 1970 har festivalen presentert det ypperste innen fotografi, og som vanlig favnet festivalen bredt, fra konseptuell kunstfoto til klassisk fotojournalistikk. Utstillingsprogrammet er veldig omfattende, og det tar flere dager å se alt. Utstillingene er spredt rundt omkring i hele byen, og dominerer bybildet fullstendig. I tillegg til utstillinger med enkeltfotografer, byr Recontres d’Arles også på store, tematiske utstillinger. I tillegg foregår det ulike seminarer i løpet av uken, flere debatter - og utendørs bildevisninger med ulike temaer. I løpet av uken deltok jeg på såkalte portfolio-visninger der jeg møtte redaktører, kuratorer og andre som har viktige roller innen dagens fotografi. Dette var svært gode møter hvor jeg fikk gode innspill på et større fotoprosjekt jeg har arbeidet med de siste årene.

Hva gjør dette relevant for deg?

En hel uke viet til å se, diskutere og oppleve fotografi gir en svært god "boost" til å utvikle seg videre som fotograf. Særlig relevant var det å diskutere eget, pågående prosjekt med høyt kvalifiserte eksperter fra ulike fotomiljøer.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Recontres d'Arles spenner svært vidt. Personlig synes jeg det er bra, og jeg har mer utbytte av denne festivalen enn den mer tradisjonelle festivalen i Perpignan (Visa Pour l'Image). Noe av programmet i Arles kan imidlertid oppleves som sært og vanskelig tilgjengelig for mange, særlig for deltakere med en mer tradisjonell pressebakgrunn. Men det store spennet åpner samtidig for nye måter å se fotografi på, noe som i seg selv kan være inspirerende.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Bestill opphold i god tid. Arles er en liten by og overnattingsstedene blir raskt fullt opp. Det er også viktig å registrere seg for deltakelse på portfolio-reviews idet registreringen åpner (ca 15. mai). Plassene forsvinner svært raskt.

Studiested: https://www.rencontres-arles.com/