Logg inn

Digitalrådgiverkurs

Beskriv prosjektet ditt.

Høyskolestudium som gir utdannelse i digital rådgiver og prosjektledelse. Deltidskurs som gir 30 studiepoeng. Studiet har undervisere fra Creuna og Høgskulen i Volda. Du lærer å lage gode digitale løsninger for kunden basert på kundereisen, og forretningsmodeller basert på kundens behov og opplevelser. Bruk av verktøy som Business Model Canvas og Design Thinking. Skriftlig eksamen og skoleeksamen.

Hva gjør dette relevant for deg?

Å tenke kunden i sentrum og sette seg inn i hvem man snakker til, er sentralt for både tjenesteutvikling og markedskommunikasjon. Det gjør også at man kan snakke med "samme språk", og bygge på samme innsikt. Du får en strategisk ramme, og lærer prosjekt/prosessverktøy som er nyttig for flere typer prosjekter. Tenke målstyring så man utvikler tjeneste og kommunikasjon i samme retning.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Pluss: Jeg synes pensum var svært interessant, og Creuna veldig gode foredragsholdere. Metodikk og verktøy er nyttig for flere fagområder. (Ny samarbeidspartner fra 2019, Arcando - ikke Creuna) Minus: Flere av Høgskulen i Volda sine foredragsholdere holdt ikke like godt nivå. Leverte godt på mediehistorie, men ikke på teoretisering over digitale medier/sosiale medier/influencers. Skulle også ønske at det var en muntlig eksamen som var i tillegg og i sammenheng med eksamensoppgaveinnleveringen, ikke en fem timers skoleeksamen på hele pensum.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Test ut verktøy/metodikk på egen bedrift, snakk med kollegaer som bruker det til vanlig. Sjekk ut podkaster på Design Thinking og Youtube-videoer. Fordel pensumlesningen gjennom året. Eksamensperioden er krevende, pass på at du har satt av tid til det. Er det lenge siden sist oppgaveeksamen: eksamen på høyskolenivå krever at du leverer rapporter med riktig sitat- og kildebruk, marger, fontstørrelse/avstand etc. etc. Tar litt tid å sette seg inn i. Selv om det er krevende, anbefales det å skrive eksamen i gruppe - ikke alene.

Studiested: https://igm.no/digital-radgiver/