Logg inn

Kurs i videojournalistikk

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg har deltatt på et tredagerskurs ved London College of Communication, i videojornalistikk. Kurset gikk gjennom fortellerteknikk, filmteknikk og redigering av videoer for de som driver innen media og journalistikk. Som en del av kurset filmet og redigerte vi en videoreportasje basert på en egen idé.

Hva gjør dette relevant for deg?

Som journalist generelt, og med jobb i Dinside spesifikt, har jeg behov for å kunne filme og redigere egne videoer. Det er økt fokus på video i norske medier, og i Dinside er målet å øke produksjonen av egenproduserte videoer blant journalistene, som et suplement til artikler og skrevne reportasjer.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Kurset var pedagogisk, relevant og nyttig. Det var en fordel å kjenne til journalistisk fortellerteknikk og intervjusituasjoner på forhånd. Man fikk en god forståelse av bruk av hvilke grep man bør tenke på når man lager en video, kamerabruk og hvordan man bruker redigeringsprogrammet Adobe Premiere Pro til redigering av egne videoer. Det er viktig å ha et godt nivå inne engelsk for å ha god nytte av kurset. Kurset kunne gjerne vart en dag til, så man kunne jobbet enda mer med redigering og fått kunnskapen opp på et enda høyere nivå.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Velg kurset som passer best for deg og din arbeidssituasjon, og ditt nivå med tanke på bruk av kamera/redigeringsprogram. For mange vil et videokurs med bruk av mobil være mer nyttig.

Studiested: https://www.arts.ac.uk/colleges/london-college-of-communication