Logg inn

Digitalt mangfold

Ingerid Nordstrand
Ingerid Nordstrand
  • Ingerid Nordstrand

Beskriv prosjektet ditt.

I hipsterbyen Portland på østkysten av USA møtes uavhengige digitale kunstnere for å dele erfaringer om hvordan det er å leve i og av internett-kulturen. Festivalen XOXO i Portland (Oregon, USA) samler en mangfoldig gruppe av uavhengige kunstnere, skribenter, programmerere og journalister som har nettet som sin hovedplattform. Jeg dro dit for å bli inspirert, lære og få nye ideer. Lenke til festivalen: https://xoxofest.com/

Hva gjør dette relevant for deg?

Med dette prosjektet ønsket jeg å få inspirasjon til hvordan vi kan ta kulturinnholdet videre ut på en digital plattform. Internasjonalt lever kulturinnholdet veldig godt digitalt, og mange finner nye og innovative måter å presentere det på. Vi i NRK trenger også å utvikle denne delen av kulturformidlingen, og jeg håper å få ideer og inspirasjon i dette prosjektet.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Festivalen var inspirerende og gøy! Litt uventet men også spennende at det var en annen gruppe mennesker her enn på mange andre festivaler/konferanser jeg har vært på. Mindre snakk om bransje og store trender, men flere personlige historier fra kreatørene selv. Mange historier som gir innblikk i et område av kulturen som vi i NRK (i alle fall i Kulturavdelingen) kjenner dårlig til (spillkultur, you tube-kultur osv). Dette var inspirerende å få innblikk i!

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Man må søke for å få lov til å kjøpe billett til konferansen, så man må vente med å kjøpe fly/hotell til dette er avklart og man har fått billetten.

Studiested: https://xoxofest.com/