Logg inn

Paris Street Photography Workshop

Beskriv prosjektet ditt.

Kurset tar utgangspunkt i fototradisjonen etablert av bl.a. Magnum-fotograf Henri Cartier-Bresson og hans tilnærming til det å ta bilder; å fange øyeblikket. Kursholderen Peter Turnley er selv fotograf/fotojournalist og delte mye av egen erfaring i løpet av kurset. Han snakket svært lite om det tekniske utstyret og er av den oppfatning at teknikk er sekundært. Likevel presiserte han viktigheten av å kjenne utstyret sitt godt. Han mener det viktigste man gjør som fotograf er å løfte blikket, være tilstede og ta bildet når det gjelder. Videre jobbet vi mye med hvordan ta bilde av mennesker; hvordan tilnærme seg folk man møter tilfeldig på gata slik at det blir et godt bilde OG en god opplevelse for begge parter. Kurset var lagt opp slik at det var foredrag/bildekritikk på formiddagen og tid til å ta bilder resten av dagen/kvelden.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg jobber i hovedsak som fotograf på dokumentarprogrammer i NRK, og hadde stor nytte av dette kurset. Mange av situasjonene jeg filmer er ikke detaljplanlagt på forhånd og jeg må være til stede og på riktig plass når situasjonen utspiller seg. Kurset ga meg mange åpenbaringer og nye innfallsvinkler i forhold til jobben min i tillegg til at jeg lærte mye om stillsfotografering.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg likte at det var lite fokus på teknikk og mye fokus på hva det vil si å være fotograf og hvordan vi møter mennesker vi skal tar bilder av.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Hvis du søker et teknisk kurs med fokus på arkitektur/bygninger, er ikke dette et kurs for deg.

Studiested: https://www.mainemedia.edu/workshops/item/paris-street-photography-workshop/