Logg inn

På språkskole i Antibes

For å gli inn med de innfødte, er det viktig å velge riktig kjøretøy til skolen.
For å gli inn med de innfødte, er det viktig å velge riktig kjøretøy til skolen.
  • For å gli inn med de innfødte, er det viktig å velge riktig kjøretøy til skolen.
  • Det er frodig på skolen Le Chateau.
  • Et vanlig klasserom på Le Chateau.
  • Hjelpemidler jeg ikke har sett siden barneskolen kommer godt med når man skal lære fransk.
  • Fransk grammatikk er komplisert, det er også familieforhold på fransk.
  • Lekser gjøres best på stranden når man er på den franske riviera.
  • Det er lite å utsette på utsikten fra Le Chateau.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg har tilbragt tre uker på språkskolen Centre International d´Antibes (CIA) i september. Skolen ligger idyllisk til noen minutters gangavstand fra Antibes på den franske riviera, og arrangerer franskkurs på alle nivåer gjennom hele året. Jeg har selv vært mye i Frankrike og har lært mange ord, men manglet kunnskapen for å være trygg på å kommunisere på fransk. Det har jeg også savnet i jobben min som programleder i NRK. Jeg meldte meg derfor på et tre ukers kurs i september og valgte selv å starte på "nybegynner-nivå", A0. Det tror jeg var lurt, for da fikk vi grundig innføring i det elementære i fransk grammatikk - som kan være komplisert nok. Jeg ble plassert i en klasse med fem andre, to tyskere, en tsjekker og to andre nordmenn. Alle med ulik lengde på oppholdet, alt fra to uker til ni måneder (!). Utover oppholdet endret dette seg litt, og jeg fikk noen flere i klassen, men det var helt uproblematisk. Jeg hadde samme lærer gjennom alle tre ukene, en veldig pedagogisk lærer som etter beste evne forsøkte å forklare alt på fransk, noe jeg opplevde som veldig positivt. I en annen klasse (på et høyere nivå), hadde læreren en vannpistol som han brukte på dem som prøvde seg på å snakke engelsk i klassen... Jeg hadde tilsammen fire timers undervisning hver dag, men brukte mye tid på ettermiddagen til å repetere og gjøre "lekser". Det var mulig å velge intensiv-kurs med timer også på ettermiddagen, men for meg var det mer enn nok med de timene jeg hadde, for å ha tid til å "fordøye" kunnskapen. Skolen har lokaler to steder, Le Chateau, som jeg var - og et lokale i havnen i Antibes. Det siste brukes når Le Chateau er fylt opp.

Hva gjør dette relevant for deg?

I min jobb som programleder og journalist har jeg mange ganger sittet i studio under hendelser i fransktalende land og hatt problemer med å henge med på det som blir sagt. Jeg ønsket derfor å jobbe med å føle meg tryggere på dette, og da var dette kurset virkelig midt i blinken for meg.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg synes kurset var veldig bra. Vi ble tatt godt i mot på skolen, det er oppstart for nye elever hver eneste mandag, men nybegynnerkursene starter med tre ukers mellomrom. Skolen var veldig bra og hadde elever i alle aldre, fra ungdom som går på språkskole med klassen sin til pensjonister som ønsker å lære seg fransk. Det er også et veldig internasjonalt miljø med mennesker fra alle verdensdeler - fra Skandinavia til Sør-Amerika. Jeg synes jeg fikk et veldig oppsving i franskkunnskapen min og forstår nå mye mer fransk enn jeg gjorde før kurset. Man er på ingen måte utlært etter tre uker på språkskole, det må jobbes aktivt for å fortsette utviklingen.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Jeg kan absolutt anbefale denne skolen for andre som ønsker å lære seg fransk eller oppfriske franskkunnskapen. Jeg bodde selv privat, men det finnes mange bo-alternativer i området, så mulighetene er mange. Jeg vil også på det sterkeste anbefale å ta en tur også litt opp i fjellene på Côte d'Azur og besøke noen av de mange landsbyene som ligger idyllisk til, som Saint Paul de Vence, Tourettes sur Loup, Gourdon og Eze. Her er det mye historie! Jeg tror det kan være en fordel å unngå høysesongen, juli og august. Da er det både varmere og mer folksomt på rivieraen enn vår og høst. September var perfekt.

Studiested: https://www.cia-france.com/