Logg inn

Rapport fra fotoworkshop i Bolivia

Kommunisten Che Guevara dro til Bolivia for å lage en revolusjon. Det klarte han ikke. Istedenfor ble han drept. Vi gikk i fotsporene til Che.
Kommunisten Che Guevara dro til Bolivia for å lage en revolusjon. Det klarte han ikke. Istedenfor ble han drept. Vi gikk i fotsporene til Che.
  • Kommunisten Che Guevara dro til Bolivia for å lage en revolusjon. Det klarte han ikke. Istedenfor ble han drept. Vi gikk i fotsporene til Che.
  • Doña Mirta melker kyrne hver morgen klokka sju.
  • Mor og datter lager brød.
  • Hverdagssituasjon fra en familie på landsbygda i Bolivia.
  • Mannfolka venter på mens damene knar brødet. Snart skal mennene til pers og steke bakevarene i ovnen.
  • Marfa har tatt over et hus. Det trengs litt støvtørking.
  • På en festival i Vallegrande i Bolivia har unge gutter kledd seg opp i tradisjonelle klær.
  • Mormor (t.h.) driver en jernvarehandel, men passer også barnebarna.
  • Hva med et grillspyd kuhjerte på vei hjem fra jobb? Torsdag kveld i Vallegrande i Bolivia.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg har lenge ønsket å lære mer om fotografering og ta bedre bilder. Etter ni dager i Bolivia, med tett profesjonell oppfølging og veiledning, tilegnet jeg meg mye ny kunnskap. Jeg tok også et par fine bilder. Nå gjelder det å ta i bruk kunnskapen og videreutvikle meg.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg er journalist i LO Media. I tillegg til å skrive for medlemsbladene tilknyttet LO, ønsker jeg å ta bedre bilder for å kunne levere både tekst og foto. Det var hovedårsaken til at jeg deltok på Blue Hour Photo Workshops med fotografene Otto von Münchow og Sven Creutzman.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Det er flere positive sider ved kurset: - Vi fotograferte hver dag og valgte ut de sju beste bildene. Etterpå hadde vi en felles gjennomgang av bildene hvor vi lærte av "feilene" og ble inspirert av de gode fotoene. - Vi var en lite gruppe på seks deltagere og to fotolærere. Vi fikk vi mye en-til-en-veiledning. - Jeg satt pris på at workshopen ikke var fototeknisk innrettet. - Jeg lærte hva som skal til for å ta et godt foto og prøvde så godt jeg kunne å følge kvalitetskriteriene. - Spennende og interessant å reise rundt i Bolivia. Å fotografere mennesker er en fin måte å komme i kontakt med personer på. Minus-sider: - Kurset er basert på at vi skal ta gatefoto. Det var ikke alltid like givende å ta bilder av bygninger, gateløp og ukjente mennesker. Det absolutt mest interessante var å fotografere mennesker som jeg hadde blitt litt kjent med. De bildene ble også best.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Er du interessert i å reise spennende steder og åpen for å bli presset ut av komfortsonen, passer dette kurset for deg.

Studiested: http://www.bluehourphotoworkshops.com/