Logg inn

Fotoworkshop i actionfotografering

Både tobeinte og firbente modeller stilte opp da vi hadde leksjon i å fotografere med strobes.
Både tobeinte og firbente modeller stilte opp da vi hadde leksjon i å fotografere med strobes.
  • Både tobeinte og firbente modeller stilte opp da vi hadde leksjon i å fotografere med strobes.
  • Kald og våt dag for både studenter og kursholdere på Snake River.
  • En bonusbjørn dukket opp mens vi fotograferte hester på en ranch! Stas!
  • Instruktør David Black demonstrerer sitt poeng.
  • Flotte omgivelser med utsyn mot the Grand Tetons. Det var en teltovernatting på kurset.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg deltok på Adventure Photography workshop holdt av Summit Workshops i Jackson Hole, USA. Det var et fem dagers kurs med i overkant av 30 deltagere og 8 instruktører. Kurset besto av teorileksjoner, fotografering i praksis (inkludert én teltovernatting), bildekritikk, presentasjoner av instruktørenes arbeid, samt gjennomgang av deltagernes portfolioer, 1:1. Alt med fokus på actionfoto.

Hva gjør dette relevant for deg?

Kurset var svært relevant for meg, da det er innenfor dette segmentet jeg stort sett jobber. Som selvlært fotograf så jeg det som en unik mulighet til å lære fra noen av de beste i bransjen, fylle opp kunnskapshull, og kunne utvikle meg videre.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Totalt sett var kurset medium+/bra og jeg fikk godt utbytte av det. Kursholderene var fantastiske. De var både særdeles dyktige fotografer og flinke til å lære bort, samt at de var veldig hyggelige. Det skapte et godt læringsmiljø. Gjennomgang av portfolio fikk jeg stort utbytte av. Vi hadde 20 minutters gjennomgang av egne utvalgte bilder sammen med en av instruktørene. I alt fikk vi fem slike gjennomganger. Det var veldig interessant å få «se» sine egne bilder gjennom øynene til både redaktører og andre fotografer, og så få tilbakemelding på arbeidet. Dessverre må jeg trekke en god del i karakter for organiseringen av workshopen. Det var dårlig organisert, noe som førte til at det tidvis ble mye venting og tidvis mye stress og hastverk. Dette var svært frustrerende, og kunne enkelt vært løst med bedre planlegging. Det at det var så mange deltakere gjorde sitt til at det ble mye venting. Man fikk ikke nok tid til å få prøvd seg skikkelig på de ulike postene.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Jackson Hole er svindyrt! Særlig bokostnadene er latterlige høye. Bestill overnatting i god tid i forveien. Med svak krone og sterk dollar, ble det også dyrt med mat. Det var en representant fra Nikon på plass, og man kunne låne utstyr. Noe å tenke på dersom man vil reise lettere.

Studiested: https://www.photographyatthesummit.com/adventure/