Logg inn

En uke i fotobobla

Snikfotografering av dyreplaging satt i system
Snikfotografering av dyreplaging satt i system
  • Snikfotografering av dyreplaging satt i system
  • Dette er ikke en filmkulisse! Kafeen selger bare kald cola, i Sahara.
  • Portrett av frivillig modell
  • Slik blir keramikken til, bak fasaden.

Beskriv prosjektet ditt.

Som skrivende gjennom 40 år har jeg stadig oftere vært nødt til å illustrere egne saker. Det skyldes dels typen historier jeg skriver, og dels at vi har stadig færre fotografer i redaksjonen. Derfor har jeg jobbet aktivt for å bli en bedre fotograf de ti siste årene. Jeg får mye hjelp av kolleger i fotoavdelingen, og bruker mye fritid på det som etter hvert har blitt en hobby. Nå ville jeg forsøke å løfte fotograferingen til et nytt nivå. Jeg så at flere andre har brukt STUPstipend på kurs i regi av Grande Foto, og søkte.

Hva gjør dette relevant for deg?

Kurset skulle også ha noen dager med portrettfotografering, som selvsagt er viktig for meg som journalist. Men jeg skriver også en del reisestoff, og må bli bedre på den typen reportasjebilder som kreves da.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Det nyttigste var å være en uke i "fotobobla", med andre amatørfotografer. Jeg så firkanter og tenkte motiv/kombinasjon hele tiden, og diskuterte løsninger med de andre deltakerne. Det var mye spennende å ta bilde av! Men i den endelige evalueringen av kurset nevnte jeg at det burde vært mer plenumsdiskusjoner og evaluering av bildene. Slike diskusjoner er veldig nyttige, særlig når stemningen er trygg nok til at det blir kritiske diskusjoner.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Vurder om du trenger å reise så langt (Marokko), eller om et kurs på hjemmebane er like bra. Jeg kombinerte med en ukes ferie i Atlasfjellene, og fikk øvd meg skikkelig med kameraet hver dag. Det var nyttig.

Studiested: https://grandefoto.no/fototur-marokko/