Logg inn

Bli en bedre fotograf

Beskriv prosjektet ditt.

Fotokurset var i regi av GrandeFoto og gikk over en uke i Marokko. Turen var ledet av to norske fotografer. Det var fire forelesninger ( nattfotografering, landskapsfotografering, portrettfotografering og dokumentarfotografering/gatefotografering) i løpet av uka. Etter forelesningene skulle vi selv ut å praktisere det vi hadde lært. På slutten av uka skulle alle velge ut tre bilder hver, som kurslederne og resten av gruppa ga tilbakemelding på. Vi reiste en god del rundt i landet, så landskapsfotografering fikk vi praktisert både i ørkenen i Sahara og i Atlasfjellene. Nattfotografering fikk vi praktisert da vi tilbragte to døgn i en beduinleir i Sahara. Her var det ingen forstyrrende lyskilder og svært gode forhold for å fotografere nattehimmelen. Til portrettsesjonen hadde kurslederne leid inn to lokale modeller som vi kunne øve oss på, i tillegg til at vi brukte hverandre. Gatefotografering/dokumentarfotografering praktiserte vi både i Marrakesh og i landsbyer vi kjørte forbi på vår vei til og fra Sahara. Kurslederne var hele tiden tilgjengelige for hjelp til tekniske spørsmål og hadde tips til alt fra riktig valg av blender og lukker til komposisjonsmessige tips og hvordan vi burde plassere oss for å utnytte lyset best mulig i en hver situasjon.

Hva gjør dette relevant for deg?

Kurset er veldig relevant for alle som ønsker å bli en bedre fotograf. Siden jeg må ta egne bilder til alle saker jeg skriver både til papir, nett og sosiale medier er det stadig viktigere med gode bilder, fordi dette gir stoppeffekt, trekker folk inn i sakene og fører til at flere klikker på sakene. Jeg hadde utbytte av kurset både teknisk og komposisjonsmessig.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Positivt: 1) Svært inspirerende omgivelser å fotografere i 2) Flinke og pedagogiske kursholdere 3) Positivt med litt forelsesninger, men først og fremst mengdetrening og praktiske øvelser 4) Lærerikt med gjennomgang av egne bilder i plenum 5) Inspirerende å tilbringe så mye tid med andre fotointeresserte, mye å lære av hverandre Negativt: 1) Kunne gjerne vært flere gjennomganger av deltakernes bilder, gjerne gjennomgang etter hvert hovedtema, ikke bare en fellesgjennomgang på slutten av uka 2) Mange mennesker, særlig damer, liker ikke å ha blitt tatt bilde av. Det gjør at man enkelt kan føle seg litt til bry. At man ikke kan snakke samme språk, gjør det ikke lettere å komme innpå dem.

Studiested: grandefoto.no