Logg inn

Design Thinking

Beskriv prosjektet ditt.

"Design Thinking er en praktisk, brukerorientert og prototype-drevet innovasjonsmetodikk, som tar for seg utfordringene i en organisasjon på nye og kreative måter. Dette kan være utvikling av nye produkter, tjenester, opplevelser, forretningsmodeller eller nye prosesser internt i organisasjonen." Studiet jeg tok var en del av NHH sitt Executive program. Det var et tverrfaglig studie som dekket områdene innenfor både økonomi, teknologi og design. Dessverre var det foreløbig det siste året det ble gjennomført på denne måten, pga. uenigheter i styret til Design Region Bergen som var de som satt sammen studiet. De håper å få det opp å gå til neste år igjen. Det håper jeg også, siden flere bør få muligheten til å ta det. Fantastisk lærerikt, interessant, selvutviklende og inspirerende studie.

Hva gjør dette relevant for deg?

Etter mye usikkerhet og nedbemanning i TV 2 følte jeg at jeg måtte ta noen grep. Utvikle meg og prøve noe nytt. Relevant på mange måter, fordi det det gir deg en "stor sekk" full av verktøy man kan bruke både på jobb og privat. Innovasjon er også noe vi alle bør ta del i fremover og noe jeg personlig har begynt å brenne veldig for. Jeg har blitt mer proaktiv på jobb, som igjen gjør at jeg får være med på spennende prosjekter. Og dette er bare starten.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Kurset var helt fantastisk på alle mulige måter. Vi jobbet med ekte business- caser parallelt med studieløpet, noe som var veldig praktisk. Her kunne vi hele tiden teste ut metodene vi lærte, samtidig som vi kunne knytte caset til alt vi lærte om økonomi, teknologi og design. Utrolig spennende og en fantastisk måte å lære på. I tillegg er studiet veldig utfordrende og presser de fleste godt ut av komfort-sonen ofte. Savner skikkelig samlingene og utfordringene.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Om det kommer opp igjen, ta det! Det er ingenting å tvile på. Du vil garantert ikke angre. Et av de beste valgene jeg har gjort i mitt liv.

Studiested: https://www.nhh.no/executive/