Logg inn

Spansk i Buenos Aires

Bokbutikk i et gammelt teater, en av våre mange utflukter.
Bokbutikk i et gammelt teater, en av våre mange utflukter.
  • Bokbutikk i et gammelt teater, en av våre mange utflukter.
  • Mødrene på Plaza de mayo slåss - ennå - for å få vite sannheten om

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg er nettopp tilbake etter et treukers intensivkurs i spansk, i Buenos Aires. Takk til Stup for denne muligheten! Læreren, en voksen dame med eget firma og lang fartstid som lærer, fant jeg på Craiglist Buenos Aires. Hun kjører en rekke kurs med utlendinger, og er svært dyktig på å skreddersy undervisningen til deltakerens nivå. Etter å ha hørt meg i spansken min, plasserte hun meg et sted mellom «higher intermediate» og «advanced». Min spansk, som er lært som backpacker i Mellom-Amerika, er påvirket av at jeg snakker italiensk og fransk. Lærer Claudia snakker også disse språkene, noe som gjorde samtalene om spansk grammatikk morsomme og vi kunne relatere til ulike språk.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg søkte om stipendet fordi jeg ønsker å kunne frilanse mer fra Argentina og Latin-Amerika etter hvert, og fordi jeg jobber med et bokprosjekt hvor jeg ønsker å dra tilbake til Buenos Aires og gjøre noen intervjuer. Jeg ville rett og slett bruke stipendmuligheten til å rigge meg for dette. Jeg har også vært på flest mulig arrangementer på spansk, høydepunktene har vært å delta på ulike arrangementer med Mødrene fra maiplassen, som fascinerer meg veldig. Et annet høydepunkt var å se «Et dukkehjem» på spansk. Evita-museet ga også en fin bakgrunn for å forstå den evige begeistringen rundt Evita Peron.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Undervisningen gikk mye på dialog om relevante tema for en journalist, blant annet rollespill hvor jeg lot som jeg intervjuet henne om dagsaktuelle tema, og selvsagt drilling på en del grammatikk der hvor jeg var svak. Det ble en del terping på subjunktiv-former. En del undervisning foregikk som utflukter til bokhandlere, botanisk hage eller museum, for å kunne lære om Buenos Aires mens jeg lærte spansk. Et veldig artig og inspirerende opplegg, og spansken har fått det løftet jeg håpet på. For meg har dette fungert utmerket, da jeg snakker og forstår bra spansk, men har noen særheter med meg fra italiensk, og har noen grammatikalske hull fra å ha lært mye spansk på egen hånd. Et klasseopplegg ville ikke ha passet meg. Læreren var også litt «streng» på grammatikk, og drillet meg der jeg var svak.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

For meg fungerer et slikt én til én-opplegg bra, kanskje vil det for andre fungere bedre å være i en klasse. Å være i Buenos Aires fungerte fint, det er en by med en mengde kulturtilbud, det er en by hvor det er relativt trygt å farte rundt i på egen hånd, og det var en stor berikelse å ha en voksen lærer med mye kunnskap om byen, historien og politikken. Kan ikke annet enn å anbefale noe slikt.

Studiested: http://spanishonexone.blogspot.com/