Logg inn

Spansk ved University of Costa Rica

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg tok intensivkurs i spansk over fire uker ved Costa Ricas største universitet i San Jose. Målet var å bli enda bedre i spansk, spesielt muntlig. Etter en svært grundig skriflig og muntlig test på forhånd, ble jeg plassert på nivå B2. Kurset jeg tok hadde fem timers undervisning hver dag, fordelt på to bolker: Grammatikk og konversasjon. Det var kun tre og fire personer i klassen, og dermed svært god oppfølging av hver enkelt elev.

Hva gjør dette relevant for deg?

Hensikten var å komme opp på et nivå i spansk som gjør at jeg kan gjennomføre intervjuer og reportasjer i spanskspråklige land uten bruk av tolk.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Dette tilbudet ved University of Costa Rica er forholdsvis nytt. Det hadde derfor noen "barnesykdommer". Det var mye støy i lokalene, fra gressklipping og byggearbeid utenfor. Det var også i overkant mye med to og en halv times undervisning i strekk uten pause. På den positive siden var lærerne eksepsjonelt flinke, og de hadde satt sammen klassen slik at alle var omtrent på samme nivå. Vi fikk mye lekser, og det ble brukt varierte undervisningsmetoder som ekskursjoner, filmvisning, foredrag og intervjuer. Jeg lærte svært mye på kurset, samt av å snakke spansk på fritiden. Fordelen ved å studere på et offentlig universitet vs en privat språkskole er at du blir en del av et stort studentmiljø, med mange tilbud på campus. Ulempen i dette tilfellet var at hele universitetet var stengt i halvannen dag pgs studentstreik.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Unngå regntiden (høsten). Be om et undervisningsrom fritt for støy.

Studiested: https://www.spanishclasses.ucr.ac.cr/